Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντική επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο είναι ότι η θερμοκρασία θα φτάσει σε αρκετές περιοχές στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου και μάλιστα θα τους ξεπεράσει στη βόρεια Κρήτη. Λίγες, τοπικού χαρακτήρα βροχές, θα σημειωθούν στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Από το απόγευμα του Σαββάτου όμως και από τα βορειοδυτικά θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού. Έτσι την Κυριακή , πρώτα στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές θα βρέξει. Μάλιστα στα δυτικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Ιδιαίτερα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται για ένα 24ωρο (βράδυ Σαββάτου-βράδυ Κυριακής) πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Θα βρέξει την Κυριακή και στην Αττική (ίσως και με πρόσκαιρη καταιγίδα προς τις μεσημβρινές ώρες). Θα βρέξει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας . Καταιγίδες εκτός από τα δυτικά θα εκδηλωθούν και στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι και  σήμερα νοτιάδες, θα ενισχυθούν το Σάββατο στα πελάγη στα 7 και πιθανόν το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά και 8 μποφόρ. Την Κυριακή στο Αιγαίο θα πνέουν τοπικά θυελλώδεις. Το απόγευμα της Κυριακής θα στραφούν σε δυτικούς στο Ιόνιο.

Βελτιώνεται ως προς τα φαινόμενα ο καιρός Δευτέρα και Τρίτη με τη θερμοκρασία όμως να αρχίζει την κάθοδο της προς τις κανονικές τιμές. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες το πρωί και το βράδυ τοπικά στα βόρεια, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπερνά τους 10-11 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, σήμερα εκεί θα φτάσει και 17 βαθμούς. Από Τρίτη κανονικές θερμοκρασίες για μέσα Δεκέμβρη. Την Πέμπτη όμως θα ανέβει λίγο ξανά η θερμοκρασία.

Για σήμερα στην Αττική παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4  μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...