Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης: Στο κενό η εμμονή σας να παρουσιάζετε την παράταξη μας διχασμένη κ. Τσίπρα

«Γίνατε και Σαμαρικός και Καραμανλικός κ. Τσίπρα, είναι ένα επίτευγμα. Να σας πω όμως ότι η εμμονή σας να παρουσιάζετε την παράταξη μας διχασμένη πέφτει στο κενό» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική μας ομάδα».

Σας θυμίζω ότι ο πρώτος που υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι σωστή επιλογή να υπάγεται η λειτουργία της ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού. Δεν θα πρέπει η ΕΥΠ να υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημείωσε και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να στρέφει το βλέμμα της εκτός Ελλάδος, σε κινδύνους που υπάρχουν εκτός της χώρας.

«Δεν θεωρούμε πως η ΕΥΠ πρέπει να μετατραπεί σε μη κυβερνητική οργάνωση, είμαστε μία χώρα, που αντιμετωπίζει σοβαρούς εξωτερικούς κινδύνους και θεωρούμε πως η ισορροπία που έχουμε επιτύχει ανάμεσα στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αποτελεσματικής λειτουργίας της ΕΥΠ» ανέφερε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Εγώ είμαι 19 χρόνια στην πολιτική, δεν έχω κάνει καμία μήνυση ούτε αγωγή σε κανένα δημοσιογράφο, έχω ακούσει πολλά, μήνυση από μένα σε δημοσιογράφο δεν θα δείτε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απαντώντας» στην πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα. «Εδώ συνέβη το αντίθετο. μου έκανε αγωγή ο κ. Βαξεβάνης, γιατί είπα την αλήθεια ότι το 2016 στήθηκε ένα δίκτυο καναλιών στην Ελλάδα και για αυτό κατευθύνθηκαν 10 εκατομμύρια ευρώ, κάντε μου και εσείς αγωγή γιατί όλοι ήσασταν παρόντες σε αυτήν την εκδήλωση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου το ερώτημα στον κ. Τσίπρα αν ο κ. Πιτσιόρλας παρακολουθείτο ή όχι, «το γνωρίζατε;». «Ήταν βουλευτής λοιπόν; Άρα το γνωρίζατε; Τι μας λέει ο κ. Τσίπρας; Μας λέει ότι γνώριζε αλλά δεν ήταν βουλευτής. Κύριε Τσίπρα επί ημερών σας είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ σε δημοσιογράφους, πολιτικούς; Περιμένω τη δική σας απάντηση».

«Ποιους εξυπηρετήσατε κ. Τσίπρα με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα πριν από τις εκλογές του 2019;» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Να είστε πολύ προσεκτικός κ. Τσίπρα όταν χρησιμοποιείτε τον όρο εκτροπή. Διορίσατε πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις 3 τα ξημερώματα και κάνατε δημοψήφισμα εντός 5μερου. Και είστε αρχηγός ενός κόμματος, που δύο πρώην υπουργοί σας βρίσκονται στο Ειδικό Δικαστήριο, να είστε πιο προσεκτικός λοιπόν».

«Ορισμός της πολιτικής αθλιότητας είναι αυτό που είπατε στην Κοζάνη κ. Τσίπρα», είπε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε ένα τραγικό περιστατικό που διερευνά η Δικαιοσύνη, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στοχοποιείται η Αστυνομία. Συστήνω σε όλους υπομονή και να ξέρετε πως δεν μπορείτε να επαναλάβετε αυτά που κάνατε – γιατί εσείς τα οργανώσατε – τον Δεκέμβριο του 2008» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του.

Δεν μπορείτε να λέτε ότι λειτουργούσε το Predator στο γραφείο του πρωθυπουργού

Στην τριτολογία του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορείτε να λέτε ότι λειτουργούσε το Predator στο γραφείο του πρωθυπουργού. «Έχετε στοιχεία; Δεν ντρέπεστε να λέτε τέτοια πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Εάν εσείς γνωρίζετε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ από πού το ξέρετε αυτό; Πήγατε στον κ. Ντογιάκο προσκομίσατε στοιχεία, αποδείξεις;» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.  «Η δικαιοσύνη μπορεί να ψάξει, μπορεί να ρωτήσει, μπορεί να ερευνήσει, μπορεί να πάει στην ΑΔΑΕ, μπορεί να πάει στους παρόχους, μπορεί να ψάξει την περίοδο της ΝΔ, την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και να καταλήξει σε συμπεράσματα[…] Η δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο, θα ψάξει και θα αναζητήσει στοιχεία πραγματικά κι εφόσον κρίνει ότι έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις θα δράσει αναλόγως». «Δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί αυτή η αίθουσα και η δημόσια αντιπαράθεση σε ένα θέατρο του παραλόγου διότι αυτό πραγματικά θέτει σε κίνδυνο τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ασφάλεια της χώρας» τόνισε ακόμα. «Γιατί δεν κάνετε μήνυση εσείς στον κ. Κοντονή αν θεωρείτε ότι όντως σας συκοφαντεί» είπε τέλος ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ επενδύσεων και κερδοφορίας κατέγραψε ο ΑΔΜΗΕ για τη χρήση του 2023. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 672 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία του...