Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα απαγωγής 16χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Άγαρμπο καμάκι και τίποτα περισσότερο» λέει ο 56χρονος

Σε άκομψο καμάκι αποδίδει την πράξη του ο 56χρονος εν ενεργεία καθηγητής σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου μετά την καταγγελία που έχει κατατεθεί σε βάρος του από την 16χρονη μαθήτρια στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Τον 56χρονο μετά την δημοσίευση του βιντεοσκοπημένου υλικού από κάμερες κλειστού κυκλώματος φαίνεται να αναγνώρισαν άλλες δυο 20χρονες που είχαν καταγγείλει στις αρχές Μαΐου πως είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στην περιοχή των Πεύκων. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία και με εισαγγελική παραγγελία, θα πραγματοποιηθεί έρευνα από την αστυνομία με τις δυο καταγγέλλουσες να καλούνται τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν τις εμπειρίες τους.

agnwstos-antras-1-2

 

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δικηγόρος του 56χρονου Απόστολος Τζάρος, ο εντολέας του θεωρεί πως όλα έγιναν στο πλαίσιο μιας κακής προσέγγισης, ένα κακό καμάκι και τίποτα περισσότερο.

«Ο εντολέας μου ισχυρίζεται πως πρόκειται για μια παρεξήγηση και πως δεν γνωρίζει σε καμία περίπτωση τα κορίτσια. Δεν αρνείται όμως ότι μπορεί να έκανε ένα άκομψο και άγαρμπο φλερτ. Αυτό έχει διαφορά από μια πράξη κοινωνικής απαξίας από μια πράξη ποινικής απαξίας. Γι’ αυτό ακριβώς παραπέμφθηκε στο μονομελές πλημμελειοδικείο για πλημμελήματα ένα της απειλής όπου το maximum είναι ένας χρόνος φυλάκισης και ένα της απόπειρας σωματικής βίας. Ο εντολέας μου θεωρεί πως όλα έγιναν στο πλαίσιο μιας κακής προσέγγισης ένα κακό καμάκι και τίποτα περισσότερο».

Ο 56χρονος ζήτησε και πήρε τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία και να ετοιμάσει την απολογία του.

«Μπες μέσα να σε πάω εγώ στο σχολείο σου»

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει η 16χρονη που είναι μαθήτρια της Α’ Λυκείου στο ΕΠΑΛ της Νεάπολης το πρωί της Δευτέρας πήρε το λεωφορείο για να πάει από το σπίτι της στο σχολείο. Συνήθως παίρνει το λεωφορείο της γραμμής 18 όμως χθες δεν το πρόλαβε και πήρε το λεωφορείο της γραμμής 28. Η πλησιέστερη στάση στο σχολείο της είναι η στάση «Κόκορα», στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην περιοχή των Συκεών.

Κατέβηκε από το λεωφορείο και κινήθηκε προς ένα καφέ για να ρωτήσει πως θα πάει προς το σχολείο της. Απευθυνόμενη σε έναν μεσήλικα άντρα ρώτησε ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στο Επαγγελματικό Λύκειο της Νεάπολης. Εκείνος της πρότεινε να την πάει με το αυτοκίνητο. Η μαθήτρια αρνήθηκε, όμως εκείνος επέμεινε λέγοντας: «Είσαι ωραία κοπέλα, να σε πάω εγώ».

Η κοπέλα αποχώρησε χωρίς να συνεχίσει την κουβέντα.

Μόλις μπήκε σε κάποιο στενό, κινούμενη για το σχολείο της, διαπίστωσε ότι την ακολουθεί με το αυτοκίνητό του ο άντρας που συνάντησε νωρίτερα στο καφέ. Την πλησίασε και από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματός του της είπε: «Μπες μέσα να σε πάω εγώ στο σχολείο σου». Η κοπέλα έντρομη επέστρεψε στο καφέ που είχε πρωτοσυναντήσει τον άγνωστο άντρα και από εκεί τηλεφώνησε στον πατέρα της.

Ο πατέρας της 16χρονης μετέβη στο σημείο και στη συνέχεια πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών, όπου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου για το περιστατικό. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει το πρόσωπο του άγνωστου άντρα. Στιγμιότυπο δημοσίευσε στο προφίλ του στο facebook και ο πατέρας της μαθήτριας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...