Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν στενοί συνεργάτες του π. Αντώνιου – Βρήκαν λίρες και χρυσαφικά σε δομές

Απομακρύνθηκαν τρεις συνεργάτες της «Κιβωτού του Κόσμου» με ομόφωνη απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δομής, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση, με τους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας να συνεχίζονται, ενώ ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση.

Ο πρώτος είναι το πρόσωπο που περιγράφεται σε πολλές καταγγελίες που βρίσκονται στα χέρια των Εισαγγελέων ως πρωταγωνιστής σε ξυλοδαρμούς παιδιών.

Πρόκειται για το άτομο «των ειδικών αποστολών» που αναλάμβανε να λύσει προβλήματα που ανέκυπταν. Σε αρκετές καταθέσεις περιγράφεται ως ο άνθρωπος που φοβόντουσαν τα παιδιά. Χαρακτηριστικότερες όλων είναι οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς στη δομή του Βόλου. Το πρόσωπο αυτό ήταν κατά το παρελθόν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού.

Η δεύτερη απομάκρυνση αφορά στη σύζυγο του ανθρώπου αυτού, η οποία επίσης ήταν στέλεχος της Κιβωτού που κατείχε επί σειρά ετών θέσεις ευθύνης νευραλγικής σημασίας για τη λειτουργία του ιδρύματος. Η γυναίκα αυτή είχε συνυπάρξει μαζί με το σύζυγό της τον περασμένο Ιούλιο στο Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης.

Η τρίτη απομάκρυνση αφορά πρόσφυγα από το Ιράκ που μπήκε σε ηλικία εννιά ετών στην Κιβωτό και όταν ενηλικιώθηκε ξεκίνησε να εργάζεται στο ίδρυμα μέχρι που έγινε στέλεχος με κεντρικό ρόλο, που απολάμβανε απολύτως την εμπιστοσύνη του πατέρα Αντωνίου.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των ερευνών, εντοπίστηκαν περίπου 270 λίρες και χρυσαφικά σε δομές της οργάνωσης, ενώ υπήρξε ακόμα μία κατάθεση από μια 20χρονη που κατήγγειλε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος της.

Στο μεταξύ, ελέγχονται διεξοδικά οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» που κατέθετε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, ως τέως Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά από εντολή που δόθηκε από τον Προϊστάμενο της Αρχής «Για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Η Οικονομική Αστυνομία διαβίβασε την Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν σε δομές της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, όσο και από την οικία που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι φέρεται να εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, κατά πληροφορίες περί της 300.000 ευρώ, σε χώρο της δομής στον Κολωνό, που χρησιμοποιούσαν ως κατοικία ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου έχουν εντοπιστεί περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Ερωτήματα προκύπτουν από τον εντοπισμό, ανέπαφου, για 8 χρόνια, λογαριασμού μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου.

Διαβάστε περισσότερα γύρω από την πολύκροτη υπόθεση με τις αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Αποκαλύψεις για Βόλο και Καλαμάτα

Για τη δομή της Κιβωτού στο Βόλο έχει δοθεί εντολή για προκαταρκτική έρευνα και σχετικά με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς που φέρονται να έγιναν τον Αύγουστο και σύμφωνα με τις καταθέσεις ως φερόμενος δράστης, είναι από τον κύκλο του πατέρα Αντώνιου, ενώ γίνεται έρευνα και για ανήλικο, ο οποίος φιλοξενείται στη δομή και υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε πέσει και αυτός θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι στη δομή της  Καλαμάτας μία εβδομάδα πριν δει το φως της δημοσιότητας η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» αγοράστηκε από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών καταστροφέας εγγράφων. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται το περίστροφο που βρέθηκε ατη δομή της Καλαμάτας την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οξειδωμένο, που σημαίνει ότι ήταν παλιό, όμως εξακολουθούσε να είναι λειτουργικό και αδήλωτο.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...