Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Τι αναζητούν οι Αρχές μετά από τις δεσμεύσεις λογαριασμών – Νέες καταγγελίες στο φως

Δεσμεύθηκαν, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι λογαριασμοί και οι θυρίδες του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του- παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του δεν βρίσκεται στη ζωή- και της πρεσβυτέρας, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η κίνηση έγινε προκειμένου να ελεγχθούν στο σύνολό τους οι κινήσεις που ήδη έχουν γίνει, αλλά και να αποφευχθούν οποιασδήποτε νέες μεταφορές. Σημειώνεται πώς η δέσμευση δεν αφορά τους εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού, για να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία της και στην διαβίωση των παιδιών.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε μόνο δύο τράπεζες, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα. ενώ έχουν βρεθεί και δύο θυρίδες.

Μάλιστα, η Οικονομική Αστυνομία, έλαβε απάντηση από τράπεζα πως η πρεσβυτέρα πριν από περίπου μία εβδομάδα επισκέφθηκε τράπεζα που διατηρεί θυρίδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν βρεθεί 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευση τους.

Υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και συγγενικών του προσώπων στην Ελλάδα, ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Φέρεται να έχει εντοπιστεί,το ποσό τουλάχιστον των 10 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της ΜΚΟ, όμως αναμένονται απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο σε συγκεκριμένα ακίνητα, σε αυτά του πατέρα Αντωνίου και της Πρεσβυτέρας, στον Κολωνό και την Ραφήνα, αναζητώντας πειστήρια για οικονομικές συναλλαγές.

Στο στόχαστρο των αρχών και δεκάδες ακίνητα, σε διάφορες περιοχές, όπως τη Γλυφάδα, την Άνοιξη, την Πεύκη, την Αγία Παρασκευή, από δωρεές στην Κιβωτό, η αξία των οποίων ανέρχεται σε τεράστια ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν το αντικείμενο νέας προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγγελία, θεωρείται πιθανό ότι θα ερευνήσει ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Δεν αποκλείεται τα αδικήματα να διευρυνθούν σε πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της Κιβωτού.

Το νέο ΔΣ έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

«Νομίζω ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τις κινήσεις της κυβέρνησης είναι αυτό που θα εξασφαλίσει το θεσμικό πλαίσιο που θα τηρείται» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. 

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για κακοποιήσεις

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών συνεχίστηκε με την κατάθεση ακόμα ενός πρώην εργαζόμενου σε δομές, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Σε καταγγελία για ξυλοδαρμό φιλοξενούμενων παιδιών στη δομή στο Διμήνι Βόλου, προχώρησε στις 19 Αυγούστου, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και γυμναστής της δομής, κατονομάζοντας τον φερόμενο δράστη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, στις 7 Αυγούστου ενημερώθηκε με μήνυμα, από άλλον συνάδελφο του: «Τα παιδιά έφαγαν πάλι ξύλο από τον Π…» αναφερόταν.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, συνομίλησε στις 9 Αυγούστου με τα παιδιά, που του επιβεβαίωσαν πως στις 3 του ίδιου μήνα, συγκεκριμένος υπάλληλος από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου, τους έδωσε χαστούκια, κλωτσιές και τους τραβούσε από τα μαλλιά.

Ο ίδιος φέρεται στις 18 Αυγούστου, να ενημέρωσε και την διοίκηση της δομής τόσο για το περιστατικό όσο και για την καταγγελία στην οποία σκόπευε να προχωρήσει, με αποτέλεσμα το απόγευμα της ίδιας μέρας να απολυθεί έπειτα από τηλεφώνημα της Υποδιευθύντριας της δομής που του ανέφερε πως «παρακινούσε συναδέλφους του να καταγγείλουν περιστατικό στις αρχές, παρότι του βεβαιώθηκε ότι θα λυνόταν εκ των έσω».

Στις 23/8/2022 υποβλήθηκε ο φάκελος με τις καταθέσεις στην εισαγγελία πρωτοδικών Βόλου και τρεις μέρες μετά, στις 26/8/2022, δόθηκε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με εντολή να ληφθούν καταθέσεις από υπαλλήλους – παιδαγωγούς της δομής καθώς και από ανήλικα φερόμενα θύματα και εφόσον θα πορέκυπταν αξιόποινες πράξεις σε βάρος ατόμων να προέβαιναν σε ανωμοτί εξηγήσεις αυτών.

Συνολικά έλαβαν οι αστυνομικοί 11 ένορκες καταθέσεις από υπαλλήλους και 5 καταθέσεις από τα συνολικά 7 παιδιά της Δομής ενώ ζητήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Πωγωνίου αλλά και από το τμήμα ασφαλείας Κολωνού, να λάβουν καταθέσεις και από τα άλλα δύο παιδιά.

Στις 25 Νοεμβρίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ζήτησε από τους αστυνομικούς του Βόλου, να κάνουν αυτοψία στη δομή και να φωτογραφήσουν το «πράσινο κλουβί» και να ληφθούν πέντε καταθέσεις από ανήλικα φιλοξενούμενα παιδιά διαφόρων ηλικιών με προϋπόθεση να μένουν στη δομή αρκετό χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...