Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έρευνες σε βάθος – Ακίνητα και στο κέντρο του Βόλου, στο μικροσκόπιο το «ταμείο»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την «Κιβωτό του Κόσμου» τόσο για θέματα κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος παιδιών από στελέχη του Οργανισμού όσο και για την οικονομική διαχείριση. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετά από έλεγχο εντοπίστηκαν ανάμεσα στα ακίνητα της «Κιβωτού» και τρία διαμερίσματα στο κέντρο του Βόλου. Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι καταγγελίες συγγενών που υποστηρίζουν ότι δεν τους άφηναν να έχουν καμία επαφή με τα παιδιά. Στο μικροσκόπιο των αρχών και τα απειλητικά μηνύματα, σύμφωνα με δημοσίευμα, που δέχεται ο 19χρονος από την ημέρα που δημοσιοποίησε την κακοποιητική συμπεριφορά που υφίστατο στην «Κιβωτό».

Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας έχουν κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην Κεντρική δομή της Αθήνας στον Κολωνό, στην Δομή της Καλαμάτας, στα παραρτήματα Πωγωνιανής και Κόνιτσας στην Ήπειρο, αλλά και στις δομές στην Χίο και στον Βόλο, συγκεντρώνοντας παραστατικά και ηλεκτρονικά αρχεία από τα λογιστήρια, τα οποία ερευνώνται σε συνεργασία με την εφορία και την ΑΑΔΕ.

Σύντομα θα έχουν στα χέρια τους και τις πληροφορίες που έχουν ζητήσει από τραπεζικά ιδρύματα για λογαριασμούς που διαθέτουν νυν και πρώην μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου, μετά την εντολή που έλαβε από την οικονομική αστυνομία, ανάμεσα στα ακίνητα του οργανισμού, εντόπισαν και τρία διαμερίσματα σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Real News, απειλές για την ζωή του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε την σεξουαλική του κακοποίηση και πυροδότησε το ντόμινο των εξελίξεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο νεαρός δέχτηκε απειλητικό μήνυμα, στο messenger, που του ζητά να… «μαζέψει» την καταγγελία…

«Γεια, Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις ολαααααα πίσω ή αλλιώς θα βάλω άτομα να σ κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις …. που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι ….σου. να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω» αναγράφεται σύμφωνα με το δημοσίευμα στο απειλητικό μήνυμα.

Μάρτυρες κλειδιά για την υπόθεση θεωρούνται δύο φιλοξενούμενα παιδιά στην Κιβωτό, τα οποία κατονομάστηκαν από άτομα που έχουν δώσει κατάθεση στην εισαγγελία, ως θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Εγκλωβίζανε τα παιδιά σε αυτούς»

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες συγγενών παιδιών που διαμένουν στις δομές του οργανισμού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στελέχη των ιδρυμάτων επιχειρούσαν να τους αποξενώσουν από αυτά και είχαν για χρόνια να τα δουν ή να επικοινωνήσουν μαζί τους.

«Μάζευαν παιδιά και δεν ήθελαν να τα πάνε σε οικογένειες. Απορρίπτανε χωρίς αιτιολογία τις αναδοχές και ήθελαν να τα εγκλωβίσουνε σε αυτούς, δεν ξέρω γιατί» αποκαλύπτει στην ΕΡΤ πρώην εργαζόμενος σε δομή.

«Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε δόλος ή αν δεν λειτουργούσε το σύστημα στις δομές, θα σας πω από την δική μου εμπειρία με την μητέρα που εκπροσωπούσα. Αναγκάστηκα ουσιαστικά χρειάστηκε να κάνω ασφαλιστικά μέτρα για να μπορέσει να έχει την επικοινωνία με τα παιδιά της, κατάλαβα ξεκάθαρα ότι κάτι εκεί πέρα δεν λειτουργούσε καλά» είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Στο παρελθόν κλιμάκια της Περιφέρειας είχαν ελέγξει τις τρεις δομές που λειτουργούν στην Αττική.

«Έγινε εξονυχιστικός έλεγχος αρκετές φορές για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων και την λειτουργία τους (…) Πρέπει να σας πω ότι στην Περιφέρεια Αττικής δεν διαπιστώθηκαν ενδείξεις ή στοιχεία κακοποίησης ή παραμέλησης ανηλίκων, τουναντίον διαπιστώθηκε ότι είναι μία ικανοποιητική λειτουργία μονάδων» είπε ο Γιώργος Δημόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Άτομο από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως ο ίδιος διαψεύδει τις καταγγελίες. «Όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια θα αποδειχθεί. Ο πατήρ Αντώνιος είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης», ανέφερε.

«Ρούχα σε σκουπίδια και καμένα» στην Πωγωνιανή

Επιβεβαιώθηκε έπειτα από αυτοψία της ΕΡΤ Ιωαννίνων η καταγγελία ότι σε απόσταση 300 μέτρων από την «Κιβωτό του κόσμου» στην Πωγωνιανή, υπήρχαν σακούλες με ρούχα, παιδικά πεταμένα, σε έναν λάκκο. Τα ρούχα φέρεται να ήταν από δωρεές.

«Πετάξανε κάτω στο ποτάμι ρούχα και από το οποίο αντλούμε νερό, δίπλα στο ποτάμι ακριβώς (…) και τα κάψανε. Είχανε πολλά…δεν είχαν τι να τα κάνουνε. Ρούχα όχι μεταχειρισμένα, καινούργια. (…) Εκεί που είχε κάψει τα άλλα, παραπέρα είχε πετάξει άλλο φορτηγό, και μετά έγινε φασαρία ήρθε και η πυροσβεστική εδώ πέρα» καταγγέλλει στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Καναβός πρώην πρόεδρος κοινότητας Πωγωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 3.500 θαλάσσια πουλιά έχουν βρεθεί νεκρά από τις 26 Μαΐου στις ακτές της βόρειας Χιλής, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας που ερευνούν...

ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος ληστή έγινε στις 17.15 το απόγευμα της Παρασκευής γυναίκα που εργάζεται σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι. Άντρας που επέβαινε σε μηχανάκι της άρπαξε...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την Ιαπωνία έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου, τον τραυματισμό περίπου 30 άλλων, ενώ δύο άνθρωποι αγνοούνται, ανακοίνωσαν το...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023, προτρέπει σε μια πλανητική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από τα πλαστικά. Εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 150...