Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Άρωμα» εκλογών: Τα διλήμματα της κάλπης και οι κινήσεις των πολιτικών αρχηγών

Το δίλημμα της κάλπης έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καλλιθέα την οποία επισκέφθηκε, συνομιλώντας με κατοίκους και καταστηματάρχες. «Δημιουργούμε πλεόνασμα, το οποίο επιστρέφουμε στην κοινωνία μέσα από στοχευμένα μέτρα στήριξης», ήταν το μήνυμα του. Με αναφορές στις αυξήσεις συντάξεων και κατώτατου μισθού αλλά και στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, που θα φέρουν ξανά τη ΝΔ πρώτη και αυτοδύναμη. «Αφού “μυρίζει” εκλογές ας τις προκηρύξει για να σωθεί η κοινωνία», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Μυρίζει» εκλογές, αυτοδύναμη η ΝΔ – Μία λάθος επιλογή θα μας γυρίσει πίσω

«Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα, θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη (…) Η πορεία την οποία έχουμε χαράξει, με μια λάθος επιλογή στην κάλπη μπορεί να αντιστραφεί και όλα όσα έχουμε χτίσει να γκρεμιστούν. Τα διλήμματα των εκλογών πια είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα: θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά και ψηλά ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που έχουμε ξεχάσει;», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ερωτήματα στους πολίτες.

ΣΥΡΙΖΑ: Ας προκηρύξει άμεσα εκλογές ο πρωθυπουργός

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης “μυρίζει” εκλογές ας τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα «θα οργώσει» τη χώρα, παρουσιάζοντας την πρόταση διακυβέρνησής του. «Με νέα προοδευτική κυβέρνηση, η δικαιοσύνη σε κοινωνία και οικονομία θα αποκατασταθεί», είναι το μήνυμα του.

Πρωτοβουλίες ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τα κόκκινα δάνεια

Από την αγορά του Κερατσινίου, στην οποία περιόδευσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, έδωσε έμφαση στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τα κόκκινα δάνεια, κάνοντας αναφορά και στην τροπολογία του κόμματός του για την πρώτη κατοικία. «Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από την απελπισία και την αγωνία χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων δανειοληπτών. Η Νέα Δημοκρατία κατήργησε το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds», είπε χαρακτηρτιστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Δ. Κουτσούμπας: Επί ΣΥΡΙΖΑ πεινούσε ο άνεργος – Σήμερα πεινάει ο εργαζόμενος

Ο γενικός γραμματές του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη Νέα Ιωνία, υπογράμμισε: «Αν επί ΣΥΡΙΖΑ πεινούσε ο άνεργος, σήμερα επί ΝΔ πεινά ο εργαζόμενος».

Υπόθεση υποκλοπών: Την Δευτέρα η Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας – Νέα λίστα από το Documento

Στη Βουλή, θα στραφεί το ενδιαφέρον για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθώς στο τέλος της εβδομάδας κατατίθεται το σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά.

Εν τω μεταξύ, σε νέο δημοσίευμά της, η εφημερίδα Documento παρουσιάζει, όπως υποστηρίζει, μία ακομα λίστα παρακολουθήσεων από το Predator. Περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ και νυν γ.γ. υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη, της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, της Νίκης Κεραμέως, του Γιάννη Οικονόμου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 28/11, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου έχει κληθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος θα παραστεί, καθώς και οι κύριοι Λαβράνος, Mπίτζιος και Ντίλιαν.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...