Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απ. Λύτρας για 12χρονη: ‘Ερευνες για τις διαρροές – «Μόλις 3 άτομα βρίσκονται την ώρα της κατάθεσης»

«Κάθε λίγες ημέρες η12χρονη πηγαίνει για νέα κατάθεση στη ΓΑΔΑ, ενώ έπρεπε να μπει μια φορά μόνο σε διαδικασία αναγνώρισης», τόνισε ο συνήγορος της προφυλακισμένης μητέρας του ανήλικου θύματος, Απόστολος Λύτρας. Ο δικηγόρος μίλησε στην ΕΡΤ με ιδιαίτερη ανησυχία για τη διαρροή της δικογραφίας τονίζοντας ότι «μόλις τρία άτομα βρίσκονται στην αίθουσα όσο καταθέτει η 12χρονη», ενώ οι δικηγόροι παίρνουν στα χέρια τους τη δικογραφία, «μόνο στο τέλος».

«Δεν γίνεται το 12χρονο να περνάει όλη αυτή τη διαδικασία κάθε δέκα μέρες»

Η ανήλικη βρίσκεται ακόμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού και πολύ συχνά καλείται στη ΓΑΔΑ», είπε ο Απόστολος Λύτρας και πρόσθεσε ότι τελικά «τα παιδιά θα τα πάρει η γιαγιά τους».

Σχετικά με την προσφυγή της  μητέρας της 12χρονης, η οποία επιμένει στο αίτημά της να αφεθεί ελεύθερη, ο κ. Λύτρας είπε ότι αναμένεται βούλευμα που ενδέχεται να αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους.

«Είναι μητέρα που δεν έδωσε στο παιδί την προσχή που θα μπορούσε να είχε, αλλά αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα», είπε επίσης ο συνήγορός της και σχετικά με τα εμβάσματα επανέλαβε ότι η μητέρα δεν χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό, γιατί τον είχε πάρει η μικρή και τον είχε δώσει στον κατηγορούμενο Ηλία Μίχο.

Δεν θα μπορέσουν να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε αυτούς που μόνο είχαν τηλεφωνική επαφή, αλλά για εκείνους που βρέθηκαν με την 12χρονη κι ενδεχομένως την έχουν βιάσει, αναμένονται και προσωρινές κρατήσεις, είπε ο δικηγόρος.

Πώς έγινε η διαρροή;

«Σε κάθε κατάθεση της 12χρονης, μέσα στην αίθουσα, βρίσκονται μόλις 3 άνθρωποι, η ψυχολόγος της αστυνομίας, η ανακρίτρια και μία αστυνομικός, αλλά πριν ακόμα βγει το παιδί, διάφοροι ιστότοποι δημοσίευσαν ότι έχει αναγνωρίσει τέσσερις Ρώσους.

Για τη διαρροή είναι σε εξέλιξη έρευνα από το δικηγορικό σύλλογο αλλά και από την εισαγγελία, αλλά όλοι νομίζουμε ότι πρόσβαση στη δικογραφία θα έχουν μόνο οι δικηγόρο», είπε ο Απόστολος Λύτρας επισημαίνοντας: « Ξέρετε πόσοι άνθρωποι κρατάνε αυτή τη δικογραφία και την πηγαινοφέρνουν;»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και τη Φωτεινή Λασπά έδωσε η Μαρία Κορινθίου. Η ηθοποιός μίλησε για τον διαλογισμό και αποκάλυψε πόσο «βαριά» της έπεσε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το προβάδισμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών κατέκτησε η Hyundai Motorsport διευρύνοντας παράλληλα το προβάδισμα της και στο πρωτάθλημα οδηγών μετά την ολοκλήρωση του Ράλι Πορτογαλίας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εποικοδομητική χαρακτήρισαν τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς έστειλαν το μήνυμα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου την έναρξη της αποστολής των πρώτων ενημερωτικών SMS στις δικαιούχος του Εθνικού Προγράμματος...