Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Χανιά με την νεκρή 11χρονη: Το δραματικό χρονικό της εξαφάνισης

Αποκλείσθηκε από τις Αρχές το ενδεχόμενο ο θάνατος του 11χρονου κοριτσιού από τα Χανιά που βρέθηκε το απόγευμα νεκρό σε βραχώδη ακτή κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος Γιώργος Λυμπινάκης που βρέθηκε στο σημείο, «έχει αποκλεισθεί η εγκληματική ενέργεια, αυτή είναι και η άποψη του ιατροδικαστή. Εξετάζονται τα αίτια της πτώσης».

Το άτυχο κορίτσι αναζητούσαν οι Αρχές από χθες το βράδυ, όταν και δηλώθηκε στην Αστυνομία ότι δεν επέστρεψε στο σπίτι του στην περιοχή της Παρηγοριάς μετά από τον βραδινό του περίπατο.

Τελικά, το κορίτσι εντοπίσθηκε νεκρό και ανασύρθηκε από το σημείο λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Για τον εντοπισμό του είχαν κινητοποιηθεί διασώστες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού που πραγματοποιούσαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου των Χανίων ενώ στο πλαίσιο των ερευνών χρησιμοποιήθηκε και drone.

Λίγο πριν τις 7 έφτασε στο σημείο ο ιατριδικαστής Γιώργος Μυλωνάκης που έβγαλε το πόρισμα για το γεγονός ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, κάτι που εξαρχής, απέκλεισε και η αστυνομία.

Αυτό είναι το σημείο που σκοτώθηκε το 11χρονο κορίτσι

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε το σημείο που βρέθηκε το άτυχο κοριτσάκι, η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο, έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια για τον θάνατο του κοριτσιού.

Το δραματικό χρονικό της εξαφάνισης της 11χρονης που βρέθηκε νεκρή στα Χανιά

Στη δημοσιότητα έδωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το χρονικό της εξαφάνισης, μέχρι τον δραματικό εντοπισμό, του 11χρονου κοριτσιού που είχε εξαφανιστεί στα Χανιά, και τελικά εντοπίστηκε νεκρό.

Το παιδί αναζητούνταν από το βράδυ της Τρίτης, οπότε και εξαφανίστηκε από την περιοχή του Μακρύ Τοίχου Χανίων.

Η 11χρονη Ιωάννα έφυγε από το σπίτι της μετά από μια οικογενειακή διένεξη. Σύμφωνα με μάρτυρες, πήγε σε ένα σούπερ μάρκετ πήρε χυμό και πατατάκια και έκτοτε χάθηκε.

Το χρονικό από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

  • 25/5/2021 και ώρα 8:00μ.μ. η 11χρονη έφυγε για βόλτα από το σπίτι της
    Δεν επέστρεψε. Η μητέρα της, την αναζήτησε.
  • 26/5/2021 και ώρα πρωινή η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 11χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων
  • 12:00μ.μ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων
  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκρινε την εξαφάνιση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη την ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas.
  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με το Τμήμα Αναζητήσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas
  • Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης της Ομάδας Θανάσης Μακρής για την αναζήτηση του παιδιού στην περιοχή.
  • Από αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. προτάθηκε να περιοριστούμε στη δημοσιότητα, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνες και δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση.
  • Κατόπιν δικής μας παρέμβασης υπήρξε επικοινωνία του Τμήματος Αναζητήσεων με τον Εισαγγελέα Χανίων και συνάντηση του Εισαγγελέα με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Η συνάντηση διήρκησε πολύ.
  • 16:00 Λάβαμε την προφορική έγκριση για την ενεργοποίηση του Amber Alert. Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης του Amber.
  • 16:45 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από δημοσίευμα ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
  • 17:45 Η μητέρα ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
  • 18:00 Κοινωνικός Λειτουργός του Χαμόγελου βρίσκεται στην διάθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα και στα άλλα δύο παιδιά της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...