Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Οικονόμου στον Α. Τσίπρα: Ανερμάτιστη και ακατάσχετη η παροχολογία του – Δεν έπεισε κανέναν

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή όσα εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας, στέλνοντας μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν φοβάται.

«Ο κ. Τσίπρας με την ανερμάτιστη και ακατάσχετη παροχολογία στη ΔΕΘ απέδειξε ότι δεν συνετίστηκε από τα τραγικά λάθη της πολιτικής του διαδρομής. Δεν αντιλαμβάνεται τη δύσκολη πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Σάββατο στην ΔΕΘ έκανε να μοιάζει μίζερο το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή συνέχισε ακάθεκτος υποσχόμενος ακόμα περισσότερο. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να υπόσχεται τα πάντα σε όλους, αφού δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει» είπε ο κ. Οικονόμου.

Όπως σημείωσε, «αν εφαρμόζονταν όσα υποσχέθηκε, η χώρα θα οδηγούνταν σε νέα χρεοκοπία και σε μια κρίση χειρότερη από εκείνη των μνημονίων. Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα είτε ότι λέει ψέμματα, είτε ότι εννοεί νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των πολιτών. Σημείωσε δε ότι κανένας πολίτης δεν πήρε πειστική απάντηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «χειμαρώδη παροχολογία».

Σε αναφορά του για τους 38 μετανάστες στον Έβρο κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι αρνείται να αποσύρει ισχυρισμούς που ταυτίζονταν με την τουρκική προπαγάνδα, ενώ έκανε λόγο για ανευθυνότητα και για ένα κραυγαλέο ιστορικό αποτυχίας.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναχωρεί την Τρίτη για τη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Τζο Μπάιντεν.

Στο οικονομικό κομμάτι, ο κ. Οικονόμου απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι εντός της εβδομάδος αναμένονται ανακοινώσεις για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Για τις τουρκικές προκλήσεις, μετά και τις σημερινές υπερπτήσεις στο Αιγαίο, απάντησε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν γίνεται ανεκτή. “Δεν μας τρομάζει, δεν μας τρομοκρατεί, ούτε μας παρασύρει” είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η χώρα μας αποδομεί τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της γείτονος με την αποτρεπτική ισχύ της.

Όσον αφορά στη δολοφονία Καραϊβάζ, ο κ. Οικονόμου έκανε γνωστό ότι υπήρξε συνάντηση του κ. Θεοδωρικάκου με τη σύζυγό του, την οποία διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση δεν μπήκε στο αρχείο, αντιθέτως συνεχίζονται και θα συνεχιστούν οι έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...