Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου: Λιγότερες βροχές και υγρασία – Αναλυτική πρόγνωση

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο και ειδικά την Κυριακή με τις βροχές να περιορίζονται σε ορεινές περιοχές.

Παράλληλα, θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο και θα μειώσουν αισθητά την υγρασία, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Το Σάββατο πρόσκαιρες βροχές και λίγες καταιγίδες περιμένουμε κυρίως σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια, το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά και σε ορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 30 με 32 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια, μικρή η πιθανότητα βροχής στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Την Κυριακή οι βροχές θα είναι πολύ λίγες και κυρίως σε ορεινές περιοχές, ιδιαίτερα στην κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός – Μετεωρολόγος (ΜSc.)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα σορτς και τις φόρμες έχε φορέσει κοστούμι και γράφει ιστορία ως προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...