Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Βολές της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση με αφορμή την αντικατάσταση του Κ. Τσουβάλα

Ευθείες βολές στην κυβέρνηση εξαπολύει η αντιπολίτευση με αφορμή την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνου Τσουβάλα, συνδέοντας την με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο κ. Τσουβάλας είχε τη βασική ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, ωστόσο παρά την αποπομπή του από τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές. Και προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ: «σήμερα ξαφνικά – και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών– ο κ. Μητσοτάκης, αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε. Φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας».

Και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του κ. Τσουβάλα που όπως αναφέρει, ήταν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στην τραγωδία στο Μάτι και επί διακυβέρνησης ΝΔ είχε τοποθετηθεί στη θέση του γενικού γραμματέα Προστασίας του Πολίτη και τώρα αντικαθίσταται.  Συγκεκριμένα αναφέρει: «δεδομένων δημοσιευμάτων του προηγούμενου διαστήματος σύμφωνα με τα οποία εταιρείες σχετιζόμενες και με τη διάθεση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στην Ελλάδα, είχαν συμβάσεις με την ΕΛ.ΑΣ., η εν λόγω αντικατάσταση δημιουργεί ερωτηματικά επί των οποίων θα αναζητηθούν απαντήσεις».

Ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα Προστασίας του Πολίτη και για την τοποθέτηση του κ. Μπρατάκου ως υφυπουργού στον πρωθυπουργό και απάντησε ότι όταν ο εκτιμά ο πρωθυπουργός γίνονται πότε γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και ότι αυτές οι κινήσεις είχαν αποφασιστεί εδώ και καιρό.

Απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Ο κ. Τσίπρας, τέσσερα  χρόνια μετά το Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά το τηλεοπτικό του σόου πάνω στις στάχτες, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ήδη δεκάδες θύματα, αποφάσισε σήμερα -μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στην Αστυνομία.

Του αξίζει ένα “μπράβο” για το… θάρρος και την πολιτική του γενναιότητα.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη υπόθεση της ΕΥΠ είναι προφανές, για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, ότι δεν έχει -και δεν μπορεί να έχει- την παραμικρή σχέση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον μέχρι σήμερα Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, κ. Τσουβάλα, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την 3ετη αποστολή του».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι δηλώσεις του Φατίχ Τερίμ: «Σε αυτόν τον αγώνα η προτεραιότητα ήταν να πάρουμε τους τρεις πόντους. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε με πολλά γκολ....