Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου: Στα 1,9 δισ. ευρώ η στήριξη των πολιτών τον Σεπτέμβριο – Κανένα άδειασμα από τον Κ. Καραμανλή

«Αντέχουμε γιατί μέσα από μία σταθερή διακυβέρνηση υπεραποδίδει η οικονομία μας» είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως τόνισε οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2021 ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, ενώ παρατηρείται ανοδική πορεία και το α΄εξάμηνο του 2022.

Για την ενεργειακή κρίση είπε πως φαίνεται ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα και ότι ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο. Τόνισε επίσης τις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού προς την ΕΕ.

«Ο πρωθυπουργός τόσο με επιστολές και παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει προτείνει εδώ και καιρό σειρά μέτρων ανάμεσα στα οποία η αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή της ενέργειας, η κοινή προμήθεια φυσικού αερίου.
Σε εθνικό επίπεδο η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να υψώνει αναχώματα στις αυξήσεις. Η στήριξη προς την κοινωνία τον Σεπτέμβριο φτάνει τα 1,9 δισ. ευρώ, οι πόροι όμως δεν είναι ανεξάντλητοι. Τα μέτρα θα είναι μετρημένα και ζυγισμένα. Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και η ανακούφιση των πολιτών».

Για τα γεγονότα στον Έβρο, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η διερεύνηση των γεγονότων στον Έβρο από τη δικαιοσύνη κρίνεται απαραίτητη και ότι δεν έχει αποδειχθεί απώλεια ζωής επί ελληνικού εδάφους.

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε κανένα άδειασμα στον πρωθυπουργό από τον Κώστα Καραμανλή. «Κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό και καμία αιχμή. Αν διαβάσει κανείς την παρέμβασή του θα δει ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση».

Για την υπόθεση Ανδρουλάκη απάντησε: «Δεν ξέρω τι σκοπό είχε η παρακολούθηση του κινητού του Ανδρουλάκη. Τον έχουμε καλέσει επανειλημμένα να ενημερωθεί από τους μοναδικούς που έχουν θεσμικά τη δυνατότητα να τον ενημερώσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...