Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση εκφοβισμού μεταξύ ανηλίκων στον Πύργο

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση εκφοβισμού και βίας εις βάρος του 14χρονου στον Πύργο Ηλείας. Οι φερόμενοι δράστες που είναι ανήλικοι πρωταγωνιστούν σε συχνά περιστατικά βίας και τρομοκρατίας στην πόλη όπως καταγγέλλει και η δημοτική αρχή. Η μητέρα του 14χρονου μιλάει στην ΕΡΤ για το ψυχικό τραύμα του γιου της.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι υπάρχει ιστορικό παραβατικότητας των νεαρών που φαίνονται στο βίντεο να χαστουκίζουν το δεκατετράχρονο αγόρι.

«Μου λέγανε τι βλακείες κάνεις και του λέω μπορείς να μου πεις τι λες και μου λέει όχι και ξεκίνησαν να με Βαράνε και μου λέει αν ακούσουμε κάτι θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα», δήλωσε ο 14χρονος.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο εκφοβισμός του διαρκούσε μήνες.

Η μητέρα του 14χρονου δήλωσε ότι: «το παιδί δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι όπου πάει πάμε μαζί αν θέλει να πάει σε έναν γείτονα φίλο του τον πάω εγώ. Γύρισε βγήκε στη γειτονιά να παίξει και πάλι τα ίδια άτομα τον βρήκαν και του είπαν τώρα θα δεις τι έχεις να πάθεις, και τον χτύπησαν και την άλλη φορά θα πάθεις χειρότερα και δεν θα μπορέσεις να βγεις καθόλου από το σπίτι».

Ο δεκατετράχρονος μαθητής είχε φύγει στο χωριό του για διακοπές ώστε να αποφύγει τους πέντε εφήβους -ηλικίας 14 έως 17 ετών- που είχαν κάνει την καθημερινότητα του στο σχολείο να μοιάζει εφιάλτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν την περασμένη χρονιά. Οι φερόμενοι δράστες έβαλαν φωτιά στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν, το βίντεο έφτασε στις αρχές και θεώρησαν πως ο δεκατετράχρονος ήταν υπεύθυνος για την διάδοση του, με αποτέλεσμα να τον έχουν υπό το καθεστώς απειλής.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τονίζει πως: «αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να σκοτώσουν αύριο. Δηλαδή τι θα λέμε; Αναλύσεις θα κάνουμε πάλι; Αφού στο δείχνουν. Πάει κρεσέντο η δράση τους. Άρχισαν με κλοπές, άρχισαν με κλοπές κλέβοντας κινητά, βγάλανε μαχαίρια στην πορεία».

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση εκφοβισμού μεταξύ ανηλίκων καθώς υπήρξαν επαναλαμβανόμενα περιστατικά.

O Iωάννης Γεωργουλόπουλος δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου, ανέφερε πως: «Η δικογραφία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης με τις κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης. Αναμένεται η προσαγωγή των δραστών οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και η αναγνώριση τους από το θύμα της επίθεσης».

Τις επόμενες ημέρες η μητέρα του θύματος θα κάνει αίτηση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ώστε ο 14χρονος να νιώσει και πάλι ασφαλής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...