Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αλεποχώρι: Δεν γνώριζε πόσοι και ποιοι είχαν μπει στην αυλή του και πυροβόλησε, λένε οι συνήγοροι του 70χρονου

Μετανιωμένος εμφανίζεται σύμφωνα με τους συνηγόρους του ο 70χρονος άνδρας που συνελήφθη επειδή πυροβόλησε δύο ανήλικους που μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι καθώς τους πέρασε για κλέφτες.

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι του ηλικιωμένου ο άνδρας κατά τη διάρκεια της απολογίας του θα επιδιώξει να αποδώσει την πραγματική διάσταση των γεγονότων ενώ προσθέτουν πως έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Ακόμη σημειώνουν ότι πρόκειται για συνταξιούχο καρδιοπαθή και συμπληρώνουν ότι το σπίτι του έχει γίνει ουκ ολίγες φορές στόχος διαρρηκτών.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους ο 70χρονος προσπάθησε να εκφοβίσει άγνωστο αριθμό ατόμων που είχαν εισέλθει στο σπίτι του έχοντας παραβιάσει τον τρίμετρο φράχτη και έχοντας αντιληφθεί την παρουσία δύο προσώπων πυροβόλησε δύο φορές προς την πλευρά των θάμνων. Εκεί όπως σημειώνουν βρίσκονταν κρυμμένοι (και όχι μόνο) οι δύο ανήλικοι για τους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα κλοπής και παραβίασης οικιακής ειρήνης.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Γλύκα και της Αθηνάς Χαρβαλάκου:

«Ο εντολέας μας απολύτως μετανιωμένος για την εξέλιξη των πραγματικών περιστατικών θα προσέλθει να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον του κ. ανακριτή και του κ. εισαγγελέα και θα επιδιώξει να αποδώσει την πραγματική διάσταση της υπόθεσης, πολύ μακριά από τις διαστρεβλώσεις και τις υπερβολες, οι οποίες έχουν διαπιστωθεί.

Είναι 70 ετών με λευκό ποινικό μητρώο χωρίς ποτέ να έχει απασχολήσει τις αρχές, συνταξιούχος, καρδιοπαθής, στην οικία του οποίου έχουν καταγραφεί κατ’ επανάληψη παραβιάσεις οικιακής ειρήνης και απόπειρες κλοπών η τελευταία το προηγούμενο του συμβάντος βράδυ.

Στην προσπάθεια του να εκφοβίσει τους αγνώστους (άγνωστος αριθμός) οι οποίοι είχαν εισέλθει στην ιδιοκτησία του και εχοντας παραβιάσει τον τρίμετρο (τουλάχιστον ) προστατευτικό φράχτη και εχοντας αντιληφθεί δυο πρόσωπα -σκιές χωρίς να μπορεί να διαπιστώσει ούτε το φύλλο ούτε την ηλικία ούτε να διακρίνει σωματότυπους και ούτε βέβαια να διακρίνει αλλά ούτε και να αποκλείσει την ύπαρξη οποιοδήποτε όπλου πυροβόλησε δυο φορές προς την πλευρά των θάμνων -φυλλωσιών και σε απόσταση ασφαλειας από τα πρόσωπα-σκιές, την ύπαρξη των οποίων μόνο μπορούσε να διακρίνει όπου δυστυχώς βρισκόντουσαν κρυμμένοι (και όχι μόνο) οι δυο έτεροι ανήλικοι για τους οποιους ανήλικους εχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα κλοπής και παραβίαση οικιακής ειρήνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...

LIFESTYLE

Τα δικά του σχόλια για τα τηλεοπτικά πρόσωπα της επικαιρότητας έκανε ο Αντώνης Πρέκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος άνοιξε τα χαρτιά του στην κάμερα του...