Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε πως δεν απολαμβάνω την εμπιστοσύνη της Βουλής, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας

«Ο πρωθυπουργός είναι αποδέκτης διαβαθμισμένων πληροφοριών, εσείς ξέρατε ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ; εγώ δεν γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να το γνωρίζω» είπε απευθυνόμενος ο Κυρ. Μητσοτάκης στον Αλ. Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του.

«Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός ή ο αμερικανός πρόεδρος γνωρίζουν ποιοι παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες τους; Αναρωτιέμαι αν εσείς γνωρίζατε πράγματα τα οποία θα έπρεπε να οδηγήσουν να πάρετε αποφάσεις» συμπλήρωσε και τόνισε ότι «το 2016 υπήρχε πόρισμα της ΕΥΠ, μια έρευνα που αφορούσε υποθέσεις διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ, και φέρεται ότι υπήρχαν συνομιλίες με τον υπουργό άμυνας και τη σύζυγό του. Και αναρωτιέμαι εγώ, ο υπουργός Άμυνας της χώρας κάνει νταλαβέρια με κάποιον υπόδικο, έχετε αυτή την πληροφορία εσείς, και δεν κάνατε τίποτα; Απολύτως; Ας προσέχατε».

Τόνισε ότι «Με κατηγορήσατε ότι έδωσα εντολή παρακολούθησης Ανδρουλάκη κι αναρωτήθηκα μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια… κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν γνώριζα απολύτως τίποτα για την παρακολούθηση όχι του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και για την παρακολούθηση κανενός πολιτικού προσώπου και κανενός δημοσιογράφου».

Και στη συνέχεια ανέφερε ότι «o κ. Βαρουφάκης τα μπαλαμούτιασε λίγο, αλλά ήταν σαφής και είπε ότι δεν ακούγατε κανέναν πολιτικό, δημοσιογράφο. Mπορείτε να διαβεβαιώσετε κ. Τσίπρα ότι δεν ακούγατε κανέναν πολιτικό δημοσιογράφο κι επιχειρηματία; Αν το κάνετε θα έχετε παρανομήσει γιατί κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιον ακούει η ΕΥΠ. Κανείς πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει».

«Οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν δυνατότητα να παρακολουθούν όποιον κρίνουν, ωστόσο για τους πολιτικούς θα πρέπει να υπαρχει αυστηρό φίλτρο που να δικαιολογεί τέτοια παρακολουθηση. Στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη, δεν υπήρχε» είπε.

«Πρέπει να εξαιρούνται βουλευτές από νόμιμες παρακολουθήσεις; Δεν πρέπει να εξαιρούνται. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ένα πολιτικό πρόσωπο ή ένας διπλωμάτης επί της αρχής δεν μπορεί να λειτουργεί επί ζημία της εθνικής ασφάλειας. Δεν προκαλούνται ρήγματα στην εθνική ασφάλεια, ούτε από το μανάβη, ούτε από τον υδραυλικό. Οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όποιον κρίνουν. Για τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να υπάρχει πιο αυστηρό φίλτρο. Εγώ πρώτος δέχθηκα ότι στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη αυτό το φίλτρο δεν υπήρχε. Είμαι ανοικτός να ακούσω προτάσεις πως αυτή η διαδικασία μπορεί να βελτιωθεί. Η πρώτη βελτίωση είναι η διπλή έγκριση από τη δικαστική αρχή. Είμαι ανοικτός να ακούσω και άλλες προτάσεις. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι επί της αρχής ένας βουλευτής πρέπει να εξαιρείται μόνο εξαιτίας της βουλευτικής του ιδιότητας».

Αν πιστεύετε πως δεν απολαμβάνω την εμπιστοσύνη της Βουλής, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κλείνω με μία αναφορά στην παρότρυνσή σας κ. Τσίπρα να απευθυνθείτε στην ΚΟ της ΝΔ να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή η ΚΟ έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Κάποιοι παλαιότεροι, όταν εμείς ψηφίσαμε και κρατήσαμε τη χώρα στην ευρωζώνη έχουμε περάσει. Άλλοι έχουν δείξει ότι η ΚΟ είναι όχι απλά ενωμένη και συμπαγής αλλά έτοιμη να δώσει όποια μάχη. Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της βουλής και της ΚΟ, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας. Τώρα. Αν δεν το κάνετε θα είστε θρασύδειλος πολιτικός. Μακάρι να το κάνετε και να πάμε σε συζήτηση τριών ημερών».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην αρχή της ομιλίας του στον διάλογο Τσίπρα – Γεραπετρίτη είπε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον συγχαίρει για την ταχύτητα με την οποία έκανε μια εντυπωσιακή κοινοβουλευτική κολοτούμπα διότι δέχθηκε επί της ουσίας αυτά που είπε ο υπουργός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Ερευνητές στην Αυστραλία υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν την αιτία της μυστηριώδους ασθένειας που πλήττει έως και 1 στους 33 βετεράνους που υπηρέτησαν στον Πόλεμο του...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η εφαρμογή του Δακτυλίου ως μέτρο για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και της περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης, έχει αποδειχτεί πως είναι πετυχημένη και ως τέτοια, συνεχίζει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πρώτο στοιχείο που έκανε το Tiguan ξεχωριστό όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007, ήταν ο συνδυασμός του μικρού σε χωρητικότητα turbo κινητήρα,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid+ της MG καθιστά το νέο MG 3 Hybrid+ το ταχύτερο σε επιτάχυνση υβριδικό μοντέλο του B Segment, με χρόνο...