Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για διορισμό διοικητή της ΕΥΠ

Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας για την τοποθέτηση του Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, με φόντο την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ανοίγοντας την αυλαία των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για το το θέμα. Θα ακολουθήσει την Παρασκευή (26/8) η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στην ολομέλεια η συζήτηση για τη συγκρότηση εξεταστικής. Την ερχόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με την αντιπολίτευση να ζητά να κληθούν οι κ.κ. Κοντολέων και Δημητριάδη.

Εν τω μεταξύ, την στρατηγική τους ενόψει της προ ημερησίας συζήτησης των αρχηγών την Παρασκευή στη Βουλή χαράσσουν τα κόμματα, ενώ η χρονική διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των παρακολουθήσεων, είναι ένα από τα πεδία της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της χρονικής διεύρυνσης των παρακολουθήσεων. Το κυβερνών κόμμα θα τιμήσει την απόφασή του να δίνεται στην κοινοβουλευτική μειοψηφία η δυνατότητα να συστήνεται εξεταστική επιτροπή, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζητούν η επιτροπή να επικεντρωθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη.

Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί την κυβέρνηση στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική. Όπως τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αναστασία Σιμητροπούλου, “αν η Νέα Δημοκρατία νιώθει ότι δεν είναι ένοχη και ότι δεν προσπαθεί να συγκαλύψει την αντισυνταγματική και παράνομη παρακολούθηση, θα πρέπει να ψηφίσει το αίτημα για εξεταστική ως εισάγεται”.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στη δρομολόγηση των εξελίξεων με την εξεταστική. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και θα καταψηφίσει τον κ. Δεμίρη για την ΕΥΠ.

Το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας και την ανάγκη να συμπεριληφθούν και η υπόθεση της παρακολούθησης δημοσιογράφων και η υπόθεση “συνακροάσεων-υποκλοπών” στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό, το 2016.
Η πρόταση της ΝΔ για μια δεκαετή επέκταση του χρόνου διερεύνησης της εξεταστικής επιτροπής, χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και χωρίς στοιχεία, μοναδικό στόχο έχει να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” για να βγει η κυβέρνηση της ΝΔ απ’ τη δύσκολη θέση του υπόλογου για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί.

“Ναι” στη χρονική διεύρυνση λέει η Ελληνική Λύση, υπό προϋποθέσεις υποστηρίζει το ΜέΡΑ25.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...