Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές σε αρκετές περιοχές της χώρας (video)

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε χθες Δευτέρα (22/8) το κύμα κακοκαιρίας, που σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, τους κεραυνούς και τις χαλαζοπτώσεις. Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε Πτολεμαΐδα και Πολύγυρο, μπουρίνια «χτύπησαν» τα Ιωάννινα, τη Λαμία, αλλά και την Αττική.

Στην Πτολεμαΐδα πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα, ενώ σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία δέχθηκε 174 κλήσεις για απάντληση υδάτων από ισόγεια και υπόγεια.

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα που κατέγραψαν οι κάμερες του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη από τις κάμερες από την καταιγίδα που έπληξε το μεσημέρι της Δευτέρας την Αττική.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή.

Ισχυρή καταιγίδα εκδηλώθηκε στα βόρεια τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 22 Αυγούστου 2022 η οποία και καταγράφηκε από τις κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην Πεντέλη όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.

Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στο Τατόι όπου σημειώθηκαν 48.2 mm σε χρονικό διάστημα μικρότερο από 90 λεπτά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε περισσότερους από 700 κεραυνούς.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες μήλων και αχλαδιών στην Τ.Κ. Βεύης από τη χθεσινή χαλαζόπτωση που μπορεί, όπως λένε, να διήρκησε για λίγα λεπτά όμως ήταν αρκετή για να πλήξει της καλλιέργειες λίγο πριν τη συγκομιδή τους. Η ζημία για τους ίδιους είναι μεγάλη όπως ανέφερε ο παραγωγός κ. Δαικόπουλος στην ΕΡΤ Φλώρινας που φάνηκε σήμερα το πρωί σε όλους εμάς που πήγαμε να ελέγξουμε τις καλλιέργειες μας. Το επόμενο βήμα, όπως επεσήμανε, είναι να έρθει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να εκτιμήσει τις ζημιές για να μπορέσουν να αποζημιωθούν για τη τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί λίγο πριν τη συγκομιδή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...