Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Παγώνη για την καταγραφή θανάτων Covid: Ήταν λάθος το πρωτόκολλο – Δεν έχει νόημα η αλλαγή δυόμισι χρόνια μετά (video)

Σκεπτική ως προς τα οφέλη από την αλλαγή ως προς τον τρόπο καταγραφής των θανάτων της πανδημίας τάχθηκε με δηλώσεις της στην ΕΡΤ η Mατίνα Παγώνη, εξηγώντας ότι αν και η ίδια ήταν εξαρχής αντίθετη με τον συγκεκριμένο πρωτόκολλο, θα πρέπει να συνεχίσουν με αυτό γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα προηγούμενα στοιχεία θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

«Μετά από δύο χρόνια να θυμόμαστε τώρα να αλλάξουμε το πρωτόκολλο δεν έχει νόημα. Όλοι ξέραμε πώς γινόταν η καταγραφή μέχρι τώρα. Όποιος έμπαινε για οποιαδήποτε αιτία και είχε Covid-19, η τελική ετικέτα (στο πιστοποιητικο θανάτου) ήταν Covid. Ήταν λάθος από την αρχή» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» τόνισε ότι πλέον δεν έχει νόημα η αλλαγή του τρόπου καταγραφής γιατί αυτή η καταγραφή είχε γίνει.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω» διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση που ισχύσει η νέα αλλαγή θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο αριθμός των θανάτων», όπως έχει καταγραφεί τα δυόμισι χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας για την χαλάρωση του πληθυσμού και την μη τήρηση των μέτρων περιοσμού της πανδημίας υποστήριξε ότι «η μετάδοση είναι άδικη» γιατί πολλοί νοσούντες ενώ έχουν συμπτώματα κυκλοφορούν κανονικά.

«Δεν είναι δυνατόν να κολλάς γιατί κάποιος δεν τηρεί το πρωτόκολλο. Είναι άδικο για τους υπόλοιπους», ανέφερε σχετικά.

Να ξεκινήσει εκ νέου η καμπάνια για τους εμβολιασμούς

Όπως είπε η κ. Παγώνη «η Όμικρον 5 είναι πάρα πολύ μεταδοτική. Πολλά νησιά έχουν αυξημένο ιικό φορτίο. Από τέλος Αυγούστου η Επιτροπή Εμβολιασμού θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου την καμπάνια των εμβολιασμών γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση γιατί έφυγε για διακοπές»

Αναφερόμενη στην αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τους άνω των 60 ετών η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι πρέπει να την κάνουν γιατί συνήθως έχουν παραπάνω από ένα υποκείμενο νόσημα.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε τη σοβαρή νόσηση και τους θανάτους. Με αυτά τα εμβόλια θα πορευτούμε μέχρι το τέλος Οκτώβρη όταν αναμένουμε τα πιο εξελιγμένα εμβόλια», επισήμανε.

Πηγή: Από τις Έξι | ΕΡΤ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...