Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Αλόννησο για την Καρολάιν: «Ήμουν τυχερός που με αγάπησες…» – Το «αντίο» του 32χρονου συζύγου

Γλυκά Νερά: Βαρύ είναι το κλίμα στην Αλόννησο, καθώς πραγματοποιήθηκε η κηδεία της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά σε ένα ιδιαίτερα ειδεχθές έγκλημα.

Όλο το νησί ήταν εκεί. Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Αλόννησο τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της Καρολάιν.

Τραγικές φιγούρες ο σύζυγός της και η μητέρα της οι οποίοι προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο ένας στον άλλο.

«Ήμουν τυχερός που σε γνώρισα, πολύ τυχερός που με αγάπησες, ακόμη πιο πολύ τυχερός που είσαι η μητέρα του παιδιού μου. Η Λυδία θα μεγαλώσει χωρίς να θυμάται την υπέροχη μανούλα της, αλλά η Καρολάιν, που ήταν η χαρά της ζωής θα είναι για πάντα κοντά μου μέσα από τη Λυδία…», ήταν τα σπαρακτικά λόγια του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν.

Η διευθύντρια του σχολείου, που φοίτησε η Καρολάιν, Μερόπη Μαχαιρίδου στον επικήδειο τόνισε: «Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες-εφιάλτες που κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή του. Για το δάσκαλο είναι η φρίκη του μεγάλου αποχαιρετισμού ενός μαθητή του. Και σήμερα για εμάς η φρίκη αυτή στέκει αδυσώπητη απέναντί μας.

Πρέπει να σταθούμε όρθιοι, να σηκώσουμε τα δακρυσμένα μάτια, να καταπιούμε τον κόμπο στο λαιμό μας και να αποχαιρετήσουμε την Καρολάιν. Το λέω και αδυνατώ να το πιστέψω. Να την αποχαιρετήσουμε; Φεύγει ταξίδι με τον αγαπημένο της; Πάει στο σπίτι της; Συνεχίζει τις σπουδές της; Όχι, τίποτε από όλα αυτά.

Η Καρολάιν πετάει στον ουρανό, αφήνοντας πίσω της ανείπωτο πόνο, απόγνωση, αναπάντητα ερωτήματα, πίκρα και αναμνήσεις. Σε αυτές τις αναμνήσεις που είναι ένας κύκλος απίστευτου φωτός, θα ήθελα να σταθούμε. Κανείς από όσους την γνωρίσαμε δεν έχει να θυμηθεί κάτι σκοτεινό ή έστω θαμπό από την Καρολάιν μας. Όλα πάνω της ήταν φως, γέλιο, όνειρα, δύναμη, αισιοδοξία, ομορφιά και λάμψη. Η Καρολάιν δεν ήταν απλά γεμάτη ζωή! Ήταν η ίδια η ζωή! Όμορφη μέσα και έξω, κέρδιζε τους αγώνες και τους ανθρώπους με την εξαιρετική της ποιότητα. Όλοι όσοι την γνωρίσαμε συμφωνούμε.

Η Καρολάιν ήλθε σαν άγγελος, φώτισε τις ζωές των γύρων της και τώρα φεύγει. Δεν θα ήθελα να μολύνω το τελευταίο μας αντίο με εικόνες και σκέψεις, βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης αβύσσου. Κοιτάμε τους δικούς της ανθρώπους, αγγίζουμε με δέος τον πόνο τους και τους απλώνουμε το χέρι. Τα λόγια είναι λίγα και φτωχά. Κάπου εδώ γύρω νοιώθω να ακούγεται το γέλιο της Καρολάιν. Ο άγγελός μας γυρνά στον παράδεισό του. Καλό σου ταξίδι γλυκό μας παιδί».

Οι στιγμές που εκτυλίσσονται από το πρωί στο νησί είναι τραγικές και ο πόνος ανείπωτος. Ο σύζυγος της 20χρονης και η κορούλα τους, έφτασαν στην Αλόννησο με ένα από τα ελικόπτερα της εταιρείας στην οποία εργάζεται.

Ντυμένος στα μαύρα και εμφανώς συντετριμμένος και καταβεβλημένος, ο 32χρονος κρατούσε σφικτά στην αγκαλιά του το βρέφος, ενώ στο πλευρό του βρίσκονταν συγγενείς και φίλοι.

Το πλοίο που μετέφερε τη σορό της αδικοχαμένης μητέρας έφτασε στο νησί των Σποράδων λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι. Όταν η νεκροφόρα κατέβηκε από το καράβι, ο θρήνος και η οδύνη είχαν “κυριεύσει” όλη την προβλήτα. Tα μοιρολόγια και τα κλάματα, σκέπασαν την ατμόσφαιρα. Μία οικογενειακή φίλη δεν μπορούσε να κρύψει τον σπαραγμό της και μάλιστα μετά από λίγη ώρα λιποθύμησε.

Η 20χρονη έχασε τη ζωή της όταν τρεις κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο ένας εκ των δραστών δεν δίστασε να στραγγαλίσει την νεαρή μητέρα και να αφήσει το άψυχο σώμα της δίπλα στο μωρό τους, το οποίο την σκουντούσε για να ξυπνήσει.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος με παραγγελία του προς τους εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών ζητεί να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Πηγή φωτογραφιών: thenewspaper.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μέση πληρότητα 63,5% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2024 για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, καταγράφοντας άνοδο 5,9% σε σχέση με το 2023, τονίζει...