Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Το Ισραήλ αποφασίζει σήμερα για χερσαία επέμβαση στη Γάζα

Θέμα ωρών η λήψη απόφασης των Ισραηλινών να προχωρήσουν σε χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας , σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ. Μετά την εξουδετέρωση εννέα κορυφαίων στελεχών της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ συνεχίζει απτόητη τις πολεμικές επιχειρήσεις βομβαρδίζοντας τη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου , είπε «όχι« στην εκεχειρία που πρότεινε η Χαμάς χθες το βράδυ σε «αμοιβαία βάση». Μετά την εκτόξευση 1.500 ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας τα τελευταία 24ωρα σκοτώνοντας επτά Ισραηλινούς, το Τελ Αβίβ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στη Γάζα.

Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για άμεση κατάπαυση του πυρός και τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για «πόλεμο ευρείας κλίμακας» καθώς ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιθέσεις έχει ανέλθει στους 67 – ανάμεσά τους 16 παιδιά, το Ισραήλ συνεχίζει τις πολεμικές του επιχειρήσεις.

«Η στρατιωτική επιχείρηση δεν έχει τελειώσει ακόμη», δήλωσε χθες το βράδυ μέλος του υπουργικού υπουργείου του Ισραήλ στην ισραηλινή ιστοσελίδα YNEΤ. «Ότι δεν κάνουμε τώρα, θα πρέπει να το κάνουμε σε έξι μήνες ή σ’ ένα χρόνο από τώρα … το Ισραήλ δεν θα σταματήσει και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να σταματήσει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα για εκεχειρία από την πλευρά της Χαμάς διατυπώθηκε μέσω του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Τα σχέδια για τη χερσαία επέμβαση στη Γάζα

Στο μεταξύ, το Ισραήλ επεξεργάζεται σχέδια για χερσαία επέμβαση στη Γάζα. Εάν λάβουν την έγκριση του αρχηγού Επιτελείου του ισραηλινού Στρατού (IDF),Αβίβ Κοχάβι, τα σχετικά έγγραφα θα διαβιβαστούν στον Νετανιάχου και το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Jerusalem Post».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας που ισοπέδωσαν βάσεις ισλαμιστών σκοτώνοντας εννέα κορυφαίους διοικητές της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων του επικεφαλής των πληροφοριών και του αρχηγού για τον σχεδιασμό πυραύλων.

«Όταν θα έχουμε επιτύχει όλους τους στόχους μας και η άλλη πλευρά δεν θα έχει παραδοθεί, θα ξεκινήσουμε μια χερσαία επέμβαση παρά το γεγονός ότι δεν την επιδιώκουμε», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Χθες έγινε και πάλι η νύχτα μέρα με βόμβες και ρουκέτες να πέφτουν ασταμάτητα. Βίντεο που δημοσίευσε ο λογαριασμός του Al Jazeera στο Twitter, δείχνει τη συγκλονιστική στιγμή που κτίριο 14 ορόφων στη Γάζα, που στέγαζε γραφεία μέσων ενημέρωσης, καταρρέει τη στιγμή που χτυπήθηκε από ισραηλινή βόμβα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...