18/06/2021

Θάνατος 65χρονης στο Ίλιον: Δεν συνδέεται με το εμβόλιο, δείχνουν οι ιστολογικές εξετάσεις

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για την υπόθεση του θανάτου της 65χρονης γυναίκας στο Ίλιον, στα τέλη Μαρτίου, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της στο κέντρο υγείας της περιοχης, ανακοίνωσε η ιατροδικαστική υπηρεσία.

Οι ιατροδικαστές Νικος Καλόγριας και Νίκος Καρακούκης, αναφέρουν πως η εξέταση έδειξε οτι δεν προκυπτει συσχετισμός μεταξύ εμβολιασμού και του θανάτου της 65χρονης επισημαίνοντας πως «αιτία θανάτου είναι η ισχαιμία μυοκαρδίου σε έδαφος στεφανιαίας νόσου και παλαιών εμφραγμάτων». Οπως λένε δε, δεν προέκυψαν ευρήματα απο αλλεργική αντίδραση, ούτε απο θρομβώσεις που να συνδέονται με το εμβόλιο.

Η γυναίκα, έχασε τη ζωή της, μισή ώρα μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με σκεύασμα της AstraZeneca. που έκανε στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον. Αν και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, παρέμεινε για περίπου ένα τέταρτο έξω απο το κέντρο, μετά την αποχωρηση της εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και μετεφέρθη πίσω στο κέντρο υγειας οπου οι γιατροί, διαπίστωσαν τον θάνατο της. Η 65χρονη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.