Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον εγκαυματία στο “Γ. Γεννηματάς” – Διακομιδή 45 ασθενών σε νοσοκομεία

Διακομιδές που αφορούσαν κυρίως σε αναπνευστικά προβλήματα έγιναν σε νοσοκομεία της Αττικής στη διάρκεια της πυρκαγιάς στην Πεντέλη. Σταθερή αλλά σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του 54χρονου, ο οποίος προσήλθε μόνος του με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, από την πυρκαγιά στον Γέρακα και εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων, του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”. Με ασθενοφόρα, κινητές ιατρικές μονάδες και όχημα του ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών έχουν διακομιστεί συνολικά 45 ασθενείς σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Στο “Γ. Γεννηματάς”, προσήλθαν ακόμη δύο ασθενείς.

Από την περιοχή της Πεντέλης, 28χρονη προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” για πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο “Σωτηρία”.

Επιπλέον 35χρονος προσήλθε με ΕΚΑΒ από την Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

Άλλη μία εισαγωγή έγινε 34χρονου με εγκαύματα στο Θριάσιο.

Σε μέγιστη ετοιμότητα τέθηκαν από το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Πεντέλη, το ΕΚΑΒ και τα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία.

Διακομιδές με το ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166, έγιναν για τρεις Πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα & τραυματισμούς, που διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ. Επίσης πέντε πολίτες διακομίσθηκαν, ένας στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα , τρεις στον Ερυθρό Σταυρό και ένας στο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

Εκκενώσεις έγιναν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Συγκεκριμένα: Εκκένωση από Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), που φιλοξενούσε 46 άτομα. Έγινε μεταφορά έξι ατόμων με φορείο και τριών ατόμων με καρέκλα. Τα τρία άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και τα έξι άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό. Εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), που φιλοξενούσε 57 άτομα. Έγινε διακομιδή ενός ατόμου προς το Ιπποκράτειο. Εκκένωση από Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), που φιλοξενούσε 44 άτομα. Έγινε μεταφορά 10 ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...