Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στυλιανίδης: Εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στην φωτιά στην Πεντέλη – Ριπές ανέμων πάνω από 110χλμ. την ώρα

Έκτακτη ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.«Αυτή τη στιγμή, με τα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής, εκτυλίσσεται μια δύσκολη πυρκαγιά στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων και άλλη μία πυρκαγιά στη Σαλαμίνα, ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης επισήμανε πως «μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχειρούν».

Ειδικότερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι στα Μέγαρα συνδράμουν 14 εναέρια μέσα.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στην περιοχή της Πεντέλης, ανέφερε: «Χθες και σήμερα αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά» και τόνισε πως «η χθεσινή πυρκαγιά στην Πεντέλη είναι μια πυρκαγιά που είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολύ δύσκολα διαχειρίσιμης κατάστασης».

«Κάθε πυρκαγιά αφήνει πληγές. Χάνουμε ένα κομμάτι από τον φυσικό μας πλούτο, ακόμα χειρότερα χάνονται περιουσίες και ακόμα χειρότερα χάνονται ζωές. Η πυρκαγιά στην Πεντέλη το βράδυ επιδεινώθηκε. Οι δυνάμεις επιχειρούσαν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 110χλμ. την ώρα» είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Για τα αίτια της φωτιάς ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση μέσα σε 10 λεπτά και πρόσθεσε: «Τα αιτία της πυρκαγιάς διερευνώνται, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κεραυνού ή βραχυκυκλώματος που σημαίνει ότι όλα τα αλλά ενδεχόμενα είναι ανοικτά».

Ακόμα, αναφέρθηκε στις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες «έδωσαν τον εαυτό τους, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με τις πιο πρόσφατες σχεδιαστικές μελέτες του, την BMW Vision Neue Klasse sedan και την BMW Vision Neue Klasse X SAV, το BMW Group...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...