Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται οι περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή – Μάχη στο Ρέθυμνο με τις αναζωπυρώσεις

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή, Αχαΐας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς την Χαλανδρίτσα, από την φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Καλλιθέα της Πάτρας και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή Αχαΐας να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενισχύονται οι δυνάμεις και θα προστεθεί στα εναέρια μέσα ένα ακόμα ελικόπτερο Erickson για ρίψεις νερού.

Νωρίτερα πήρε μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν κατά διαστήματα, και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, αλλά και εγκυμονούν κίνδυνο επέκτασης του μετώπου.

Τα εναέρια μέσα είναι ορατά σε ολόκληρη την πόλη της Πάτρας, καθώς συνεχίζουν αδιάκοπα τις πτήσεις, πραγματοποιώντας συνεχείς λήψεις και ρίψεις νερού στη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Καλλιθέας Αχαΐας.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και νέες εκκενώσεις οικισμών

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις νότια του Ρεθύμνου καθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η φωτιά αναζωπυρώθηκε ανάμεσα στην περιοχή Μελαμπές και την Αγία Γαλήνη ενώ οι φλόγες βρέθηκαν κοντά στον οικισμό Άγιο Γεώργιο και Σαχτούρια.

«Δώσαμε εντολή για εκκένωση του Αγίου Γεωργίου αλλά και κάποιων σπιτιών που βρίσκονται μεμονωμένα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στο μέτωπο του Αγίου Γεωργίου.

Εναέριες και επίγειες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

Στα πύρινα μέτωπα νότια του Ρεθύμνου επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής τόσο από τη γη όσο και από τον αέρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, στην περιοχή του Ορνέ δίνουν μάχη με τις φλόγες 33 οχήματα με 120 πυροσβέστες ενώ στο Ροδάκινο 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα ειρήνης και αγάπης έστειλε με το Πασχάλιο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κάνοντας ειδική αναφορά στην ενδοοικογενειακή βία και τους πολέμους. Ο Αρχιεπίσκοπος...