Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σίμπα το κατσικάκι με τα μεγάλα αυτιά έχει γίνει πλέον σταρ

Όλοι έχουν ακούσει για τον Ντάμπο: τον ελέφαντα των κινουμένων σχεδίων του οποίου τα αυτιά ήταν τόσο τεράστια που τον κορόιδευαν οι συνομήλικοι του και τον ανάγκαζαν να εκτελεί σκληρές φιγούρες στο τσίρκο.

Δεν είναι πλέον το μόνο ζώο που απέκτησε φήμη επειδή έχει μεγάλα αυτιά.

Γνωρίστε τον Σίμπα – το κατσικάκι από το Καράτσι του Πακιστάν, του οποίου τα δύο αυτιά έχουν μήκος 54 εκατοστά το καθένα.

Οι καιροί φαίνεται να έχουν αλλάξει. Αντί να γελοιοποιηθεί, έχει γίνει παγκόσμιος σταρ: κερδίζει διαγωνισμούς ομορφιάς και ζει μια κακομαθημένη ζωή.

Ο εκτροφέας του Σίμπα, ο Μοχάμαντ Χασάν Νάρετζο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι είχε απευθυνθεί ακόμη και στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες για να καταχωρηθεί το ζώο ως η «σπουδαιότερη κατσίκα όλων των εποχών» (σ.σ. τα αρχικά GOAT, κατσίκα δηλαδή, χρησιμοποιείται στον αθλητισμό για να περιγράψει τον σπουδαιότερο όλων των εποχών: Greatest Of All Time).

Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει καμία κατηγορία για την «κατσίκα με τα μακρύτερα αυτιά», οπότε δεν είναι σαφές αν τα αυτιά του Σίμπα έχουν σπάσει κάποιο ρεκόρ.

Μακρύτερα στον κόσμο ή όχι, το κατσικάκι έχει ήδη γίνει διασημότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Πακιστάν, αφότου άρχισαν να κυκλοφορούν οι φωτογραφίες των εντυπωσιακών αυτιών του.

Όμως, εκτός από το ότι ο Σίμπα έγινε αστέρι, το να γεννιέσαι με τόσο τέτοια χαρακτηριστικά παρουσιάζει τις δικές του μοναδικές προκλήσεις.

Για παράδειγμα, το γεγονός ότι αποτελούν συνεχή κίνδυνο για να σκοντάψεις. Για να αποτρέψει ένα ατύχημα, ο κ. Νάρετζο κατέληξε να διπλώνει τα αυτιά του Σίμπα γύρω από την πλάτη του και έχει επίσης σχεδιάσει μια φορητή ζώνη που κάνει την ίδια δουλειά.

Ένας άλλος φόβος είναι οι αντίπαλοι κτηνοτρόφοι, των οποίων η ανεπιθύμητη προσοχή αποτελεί πηγή ανησυχίας για τον κ. Νάρετζο. Έχει στραφεί στην προσευχή και στις παραδοσιακές τελετές για να αποτρέψει κάθε πιθανή κακοπροαίρετη συμπεριφορά των άλλων.

«Απαγγέλλουμε στίχους του Κορανίου και φυσάμε πάνω του για να διώξουμε το κακό μάτι», δήλωσε στο AFP.

Ωστόσο, τα σχέδιά του είναι πιο φιλόδοξα. Θέλει να μεγαλώσει τον Σίμπα για να προωθήσει την εικόνα του Πακιστάν ως παγκόσμιου ηγέτη στην εκτροφή αιγών.

«Το όνομα του Σίμπα από το Πακιστάν πρέπει να περιπλανηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο».

Πηγή: bbc.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει στα προουκρανικού πολέμου επίπεδα, οι περιορισμοί στην προσφορά και οι υψηλοί κίνδυνοι στις παγκόσμιες αγορές θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η γλώσσα Κουσούντα (Kusunda) του Νεπάλ δεν ανήκει σε καμία γνωστή οικογένεια γλωσσών. Επίσης, δεν περιέχει τις λέξεις «ναι» και «όχι». Η 18χρονη Χίμα...

ΕΛΛΑΔΑ

«Δούρειοι ίπποι» που εισχωρούν μέσα σε κινητά τηλέφωνα επώνυμων και ανώνυμων προσώπων. «Αθόρυβη» κλωνοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών για απόκτηση χρημάτων, ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων και κρίσιμων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι με το πέρασμα του χρόνου, όσοι νοσούν από Covid- 19 αλλά και όσοι το περνούν ακόμη και χωρίς...