Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: «Επιδημία» κλοπών πανάκριβων ρολογιών

«Απόβαση» συμμοριών στο νησί της Μυκόνου που έχουν αδυναμία στα κοσμήματα και τα ρολάγια, «γδύνοντας» τους πλούσιους επισκέπτες του νησιού.

Στο στόχαστρο διεθνών συμμοριών μπαίνουν πανάκριβα υπερπολυτελή ρολόγια που το κάθε ένα κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα, κοσμήματα με πολύτιμους λίθους και βαριές υπογραφές σχεδιαστών που στο καρτελάκι τους η τιμή ήταν εξαψήφια αν όχι επταψήφια όταν πρωτοαγοράστηκαν αλλά και οτιδήποτε άλλο τους τραβήξει την προσοχή έργα τέχνης, χρήματα, κινητά, laptop.

Τελευταία μόδα οι πανάκριβες τσάντες που κάθεμια τους κοστίζει ακόμα και πάνω από 10.000 ευρώ. Τελευταίο κρούσμα η ληστεία δύο Πορτογάλων που τους αρπάξαν κοσμήματα και ρολόγια των 300.000 ευρώ οι τουρίστες είχαν νοικιάσει μια πολυτελέστατη βίλα στην Ελιά, όταν γύρισαν είδαν να έχουν κάνει φτερά πανάκριβες τσάντες, ρολόγια κι άλλα επώνυμα είδη ένδυσης και αξεσουάρ όπως δυο ανδρικές τσάντες Dior, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, δυο ζευγάρια παπούτσια Louis Vouitton αξίας 2.000 ευρώ και μια τσάντα Balencianga των 1.500 ευρώ και ένα ρολόι Richard Miller των 159.000 ευρώ.

Παρέλαση διάσημων στο αστυνομικό τμήμα της Μύκονου
Το αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου μετατρέπεται καθημερινά σε μία αίθουσα που θυμίζει Χόλυγουντ από τους διάσημους που σπεύδουν να καταγγείλουν τους αλαφροχέρηδες που τους έβαλαν στο μάτι.

Από τα πιο πρόσφατα χρυσά χτυπήματα αυτό στον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Γουίλιαμ Καρβάλιο, από τον ίδιο και τον φίλο του έκλεψαν κατά την απουσία τους από το σπίτι τους κοσμήματα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν και ένα πανάκριβο ρολόι Ρίτσαρντ Μίλερ και μία τσάντα Λουι Βιτόν των 20.000 ευρώ αλλά και πολλά άλλα κοσμήματα και χρήματα.

Λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα ο ράπερ Timati φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν και επιχειρηματίας με φαστ φουντ και καταστήματα ρούχων έπεσε θύμα ληστείας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι κακοποιοί μπήκαν στην βίλα έχοντας πρώτα κόψει το ρεύμα για να τυφλώσουν τους ενοίκους και να αποφύγουν ένα πιθανό τετ α τετ. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ληστεία «μαμούθ» με ένα μόνο από τα ρολόγια που κλάπηκαν να κάνει 300.000 ευρώ.

Οι αρχές πιστεύουν πως οι συμμορίες φτάνουν στην Μύκονο όσο πιο αθόρυβα μπορούν ανάμεσα στους τουρίστες και κρατούν χαμηλό προφίλ. Τα χτυπήματα γίνονται χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν έχουν επιλέξει από πριν τα πρόσωπα ή αν έχουν βάλει απλά στο μάτι τις πανάκριβες βίλες με τα ενοίκια των πολλών χιλιάδων ευρώ για κάθε διανυκτέρευση που σίγουρα οι ενοικιαστές τους θα έχουν όλο και κάτι πολύτιμο.

Μετά τα χτυπήματα εξαφανίζονται όσο γίνεται πιο γρήγορα από το νησί όπως ακριβώς ήρθαν συνήθως με το πλοίο της της γραμμής. Δεν αποκλείεται όμως κάποιες από τις συμμορίες που ανήκουν σε διεθνή κυκλώματα να χρησιμοποιούν και ιδιωτικά σκάφη .

Στο βιβλίο συμβάντων έχει καταγραφεί στις 28 Μαϊου η κλοπή στην Μαρίνα Πατούλη το σοκ μεγάλο για την επιχειρηματία που ετοιμάζει το μαγαζί της στην Μύκονο και είδε γυρνώντας στο σπίτι της τα πάντα ανάστατα και τα κοσμήματα του γάμου της να έχουν κάνει φτερά. Η λεία των κακοποιών πάνω από 12.000 ευρώ.

Τρόμος για τους επισκέπτες το να βρεθούν τετ-α-τετ με τους κακοποιούς
Η κα. Πατούλη μιλώντας στο Live News θα πει πως μέσα στην ατυχία της ήταν τυχερή αφού είναι κοινό μυστικό πως οι σπείρες που χτυπούν στην Μύκονο προσδοκώντας μεγάλα κέρδη από τους πλούσιους επισκέπτες του νησιού είναι πολύ σκληρές και αδίστακτες.

Σαρώνουν την Μύκονο οι εγκληματίες με τα ακριβά γούστα
Μέσα στον Ιούνιο έχουν γίνει χτυπήματα στο Πλυντρί, στο Φανάρι, στον Κούνουπα, στο Τηγάνι αλλά ακόμα και στο λιμάνι της Μυκόνου. Εκεί μία τουρίστρια κατήγγειλε πως ένιωσε κάποια στιγμή κάτι στο σακίδιο της μέχρι να κοιτάξει τι γινόταν είδε πως είχε κάνει φτερά από μέσα ένα τσαντάκι με κοσμήματα.
Οι αστυνομικοί αλλά και οι κάτοικοι από την άλλη λένε πως χρειάζεται και άλλη ενίσχυση στο νησί αλλά και υποδομές, πριν από λίγο καιρό άλλωστε αστυνομικοί που πήγαν με απόσπαση ανακάλυψαν πως ήταν αδύνατο να μείνουν στο πανάκριβο νησί με τους μισθούς τους.

Αυτό που θέλουν είναι να ληφθούν μέτρα για να μην δυσφημίζεται το νησί άλλωστε κανείς δεν ξεχνάει την οργή της Τζίτζι Χαντίντ που έπεσε θύμα κλοπής και ξέσπασε στα σόσιαλ μίντια για την έλλειψη ασφάλειας στο νησί των ανέμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...