Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Νέο κύμα είναι σε εξέλιξη, θα διπλασιαστούν τα κρούσματα μέχρι τέλος Ιουνίου

«Έχουμε ήδη ένα νέο κύμα κορωνοϊού το οποίο έχει ξεκινήσει τις τελευταίες 10 ημέρες τουλάχιστον και αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη», δήλωσε σήμερα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την εξέλιξη της πανδημίας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ τόνισε ότι «μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε περίπου διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων».

Σύμφωνα με τον ειδικό, «αυτή την στιγμή δεν κάνουμε ως κοινωνία τίποτα καταγγέλοντας τη χαλάρωση των μέτρων σε εστιατόρια και χώρους όπου υπάρχει πολύς συνωστισμός».

Αναγκαία τα συχνά τεστ

Η αύξηση των κρουσμάτων εντοπίζεται κυρίως στις τουριστικές περιοχές και ιδίως σε δημοφιλείς προορισμούς. Γι’ αυτό όπως είπε «θα ήταν καλό να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, όπως και σε εξωτερικούς σε συνθήκες συγχρωτισμού».

Ο κ. Σαρηγιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό στις κατασκηνώσεις επισημαίνοντας ότι τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε μάσκες: «Καλό θα είναι, με δεδομένη την πολύ μεγάλη διαφυγή ανοσίας της Όμικρον 4 και Όμικρον 5, να προστατεύσουμε τα παιδιά μας με 1 – 2 σελφ τεστ την εβδομάδα πριν να πάνε τα παιδιά στις κατασκηνώσεις».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως λάθος τη μείωση των τεστ αυτοδιάγνωσης και rapid test στην κοινωνία. «Το να μειώνουμε τα τεστ είναι σα να πυροβολούμε τα πόδια μας», δήλωσε στην εκπομπή «με νέα ματιά».

«Έχει αποδειχθεί ότι ο αυξημένος αριθμός τεστ σταματάει σημαντικά τη διασπορά», πρόσθεσε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...