ΕΛΛΑΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» – Το ωράριο των επιμελητών

Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει για αιτήσεις το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τους γονείς. Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα κατά την διάρκεια του 10ου Συνεδρίου RGC στην Πάτρα.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως δεν θα υπάρχει «φιξ» ωράριο των επιμελητών αλλά αυτό θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες των γονέων. Η κυβέρνηση θέσπισε ατομικό εισόδημα 24.000 ευρώ των μητέρων προκειμένου να μην αποκλειστεί καμία μητέρα από το πρόγραμμα, τόνισε η κ. Συρεγγέλα.

Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 6:00 το απόγευμα τόνισε πως δεν θα είναι στόχος η φύλαξη μονάχα αλλά η δημιουργική απασχόληση.

Για την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας συμπλήρωσε πως ήδη υπάρχει πρόνοια από το ταμείο Ανάκαμψης με στόχο την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Με τη σειρά της η κ. Κάουφμαν, (Γενική Διευθύντρια Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) εξήρε την προσπάθεια και τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στην εξάλειψη της φτώχειας, την αύξηση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας ενώ, αναφέρθηκε στην ανάγκη των εργαζομένων να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Στη συζήτηση συμμετείχε η Καλλιόπη Λυκοβάρδη (Βοηθός Συνήγορος για την Ίση Μεταχείριση, Συνήγορος του Πολίτη) και ο Δημήτρης Τρουλάκης (Προϊστάμενος στην Ειδική γραμματεία επενδύσεων ΕΣΠΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version