Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ο 14χρονος κατέγραψε σε βίντεο τον βιασμό του από τον 52χρονο σύντροφο της μητέρας του

Την ώρα που ο 52χρονος Σύρος, που προφυλακίστηκε χθες με την κατηγορία του βιασμού των παιδιών της συντρόφου του, σε χωριό της Μεσσαράς στην Κρήτη δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η μητέρα τους γνώριζε ή όχι για τον εφιάλτη που εκείνα ζούσαν για παραπάνω από έξι χρόνια.

Μέχρι στιγμής, δυο από τα παιδιά της, 24 και 14 ετών, δηλώνουν πως εκείνη πρέπει να γνώριζε ή τουλάχιστον να είχε υποψιαστεί, κάτι που μένει να αποδειχτεί μέχρι ν’ απαγγελθούν και σ’ εκείνη κατηγορίες. Εκείνος που, όπως όλα δείχνουν, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τον εφιάλτη που ζούσαν τα παιδιά, από την εποχή που μπήκε στη ζωή της πρώην γυναίκας του ο αλλοδαπός άνδρας, είναι σίγουρα ο πατέρας τους ο οποίος πέρα από παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, δηλώνει έτοιμος ν αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών του.

Όλα άρχισαν να αποκαλύπτονται πριν από λίγες ημέρες, όταν ο μεσαίος αδελφός, 24ετών, πήρε την απόφαση να μιλήσει στην ειδική ψυχολόγο του ειδικού σχολείου όπου πηγαίνει γιατί είναι ΑΜΕΑ στον δήμο Γόρτυνας. Προκειμένου να την πείσει της έδειξε και το βίντεο που είχε στην κατοχή του με τον τελευταίο βιασμό του 14χρονου αδελφού του. Η ειδικός, χωρίς δεύτερη σκέψη, κίνησε τις διαδικασίες προκειμένου ο 52χρονος να συλληφθεί για όλα όσα έκανε στα παιδιά.

Το βίντεο, με τον βιασμό του 14χρονου παιδιού, τραβήχτηκε από το ίδιο στο κινητό του τηλέφωνο ύστερα από υπόδειξη του 24χρονου με σκοπό να τον παγιδέψουν. Το βίντεο τραβήχτηκε λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη του 52χρονου και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ώστε οι Αρχές να του φορέσουν χειροπέδες και να τον στείλουν χωρίς δεύτερη σκέψη στην φυλακή.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν ο 24χρονος και ο κατά δέκα χρόνια μικρότερος αδελφός του, ο 52χρονος Σύρος είχε ικανοποιήσει ουκ ο λίγες φορές τις διεστραμμένες σεξουαλικές του ορέξεις πάνω τους, κάθε φορά που έλειπε από το σπίτι η μητέρα τους, ενώ υποψιάζονται πως θύμα του πρέπει να είχε πέσει και ο 26χρονος μεγαλύτερος αδελφός τους. Ο 24χρονος με τον 26χρονο ζούσαν στο κάτω διαμέρισμα της διώροφης κατοικίας και ο 14χρνος μαζί με την μάνα του και τον φίλο της στο επάνω διαμέρισμα.

Το «μίτο» των φρικαλέων ορέξεων του 52χρονου άρχισε να ξετυλίγει ο 24χρονος όταν άρχισε να υποψιάζεται πως και ο μικρότερος αδελφός του είχε πέσει θύμα βιασμού από τον φίλο της μάνα τους. Ήταν εκείνος που όχι μόνο πλησίασε τον αδελφό του ώστε να τον εμπιστευτεί και να μάθει όλη την αλήθεια σχετικά με τον εφιάλτη που ζούσε ο 14χρονος από την εποχή που πήγαινε στην 6η δημοτικού αλλά ήταν και αυτός που του πρότεινε να καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο την επόμενη σεξουαλική επίθεση που θα δεχόταν από τον Σύρο.

Η φορά αυτή όχι μόνο ήρθε, αλλά αποτέλεσε και την λύτρωση για τα τρία παιδιά, καθώς με το βίντεο στα χέρια ο 24χρονος βρήκε το κουράγιο και αποκαλύψει τα όσα βίωναν.

Όλες αυτές τις ημέρες ειδικοί ψυχολόγοι βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των παιδιών με σκοπό να τα κάνουν από τη μια να αισθανθούν καλύτερα και από την άλλη ξετυλίξουν όλο το κουβάρι με τις φρικιαστικές αποκαλύψεις.

Από την πλευρά του, ο 52χρονος Σύρος όπως δηλώνει στο protothema.gr ο διορισμένος από το δικαστήριο δικηγόρος του Γιώργος Λιονάκης δηλώνει μετανιωμένος:

«Δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Εκείνος δηλώνει πως ό,τι έγινε συνέβη εκείνη και μόνο την φορά που καταγράφηκε το βίντεο. Θεωρεί πως έχασε το μυαλό και θόλωσε» αναφέρει ο δικηγόρος και προσθέτει :

«Είναι από τις υποθέσεις, όπου το ηθικό βάρος του υπερασπιστή συνυπάρχει σε σύγκρουση με την προσωπική σου συνείδηση. Πέραν από το καθήκον της υπεράσπισης έχεις ν’ αντιμετωπίσεις και το συνειδησιακό καθήκον που έρχεται σε σύγκρουση όταν καλείσαι να φέρεις εις πέρας τέτοιες υποθέσεις».

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...