Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες μέσω διαδικτύου – Χρηστικό βίντεο από τη Γενική Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλίας

Σχεδόν διπλάσιες καταγράφονται οι απάτες μέσω διαδικτύου με θύματα Θεσσαλούς το 2021 σε σχέση με το 2020, ενώ αυξημένες εμφανίζονται και τους πρώτους μήνες του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γεν.Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας Πέτρος Παπαδημητρίου, το 2020 έγιναν 131 περιστατικά απάτης, το 2021 237 και το α πεντάμηνο του 2022 καταγράφηκαν 167.

Πρόκειται για απάτες που αφορούν κυρίως αγοραπωλησίες οχημάτων και άλων προϊόντων μέσω αγγελιών στο ίντερνετ, αλλα τελευταία και εξαπάτηση ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμμάτων.

Οι επιτήδειοι εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές ή τουρίστες , ζητούν αριθμό λογαριασμού για να καταβάλουν προκαταβολή και τεχνιέντως αποσπούν πληροφορίες για τον αριθμό της καρτας και το pin.

Επιπλέον, συχνά είναι και τα email με υπερσύνδεσμο που οδηγεί σε αληθοφανές περιβάλλον τραπεζικού ιστότοπου, στο οποίο ζητώνται προσωπικά δεδομένα.

Σε μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, οι δράστες μπορεί να εμφανιστούν δια ζώσης ή τηλεφωνικά ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, ως αστυνομικοί ή ακόμη και ως γιατροί ζητώντας χρήματα για να διεκπεραιώσουν “επειγουσες” υποθέσεις που αφορούν συγγενικά τους πρόσωπα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και ο προϊστάμενος του Γρ.Τύπου δημιούργησαν ένα χρηστικό βίντεο στο οποίο απεικονίζονται σχηματικά οι περιπτώσεις απάτης, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και να αποτραπούν και νέα περιστατικά.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στη σελίδα της Γεν.Δ/νσης Θεσσαλίας στο facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και...