Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ξεκίνησε από πτώση κεραυνού – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα – Συνεχίζεται η κατάσβεση

Μαίνεται η φωτιά σε προαύλιο επαγγελματικού χώρου με πλαστικά στον Ασπρόπυργο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά, στο χώρο του εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, μαίνεται καθώς καίγονται πλαστικά, με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για πολύ δύσκολη περίπτωση καθώς τα ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά αναπτύσσουν πολύ μεγάλο θερμικό φορτίο κάνοντας δυσχερές το έργο της κατάσβεσης.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Κοσμόπουλος η φωτιά ξεκίνησε από πτώση κεραυνού στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς, που εξαπλώθηκε σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων κυρίως στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης. Η φωτιά εξαπλώθηκε και σε αποθήκες στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική.

Χθες βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλούσε να αποφύγουν τις  άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους εξ αιτίας του καπνού. Από τη φωτιά καίγονται πλαστικά, υπάρχει πολύς καπνός και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Τα σχολεία της περιοχής, όπως έγινε γνωστό το πρωί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μέτρηση της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ  ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Κοσμόπουλος, στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το κλιμάκιο θα ενημερώσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

&nbsp

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομαλά ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του νέου πλαισίου ψηφιακής εισόδου των θεατών στα γήπεδα της Super League 1. Μέχρι σήμερα (15/4) 15.000 φίλαθλοι...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...