Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Τράγκας: Η αμύθητη περιουσία του στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ

Υπήρξε για χρόνια ένας ελεύθερος σκοπευτής του ραδιοφώνου, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και βεβαίως του ραδιοφώνου, εκεί όπου και η τεράστια απήχηση του στον κόσμο τον καθιέρωσε και του έδωσε την δύναμη, με το όνομα Τράγκας να ανοίγει όλες τοις πόρτες και να πετυχαίνει ακόμα και όταν ήταν σε μικρούς σταθμούς μεγάλες τηλεθεάσεις.

Σήμερα από την απόλυτη εξουσία, την ισχύ και την επιρροή ο Γιώργος Τράγκας τον οποίο αποχαιρέτησε στο τελευταίο ταξίδι πλήθος από τον δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο, βρίσκεται στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού μετά τις αποκαλύψεις για την αμύθητη περιουσία του, αποκαλύψεις που έφερε στο φως η ίδια η χειρόγραφη διαθήκη του.

Στην απόχη του ΣΔΟΕ

«Διαθήκη του Γεωργίου Τράγκα, Εγώ ο Γεώργιος Τράγκας του Ιωάννη και της Ευθυμίας που γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1949 στην Αθήνα, Έλληνας πολίτης , κάτοικος του Πριγκιπάτου του Μονακό κάνω αυτή την διαθήκη και αναιρώ οποιαδήποτε προηγούμενη διαθήκη έχω συντάξει στο παρελθόν….».

Είναι η χειρόγραφη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, όπως την αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, είναι το έγγραφο από όπου δειλά ξεκίνησε το τσουνάμι των αποκαλύψεων για να φουσκώσει, όταν οι κόντρες των κληρονόμων του έφεραν στο φως την αμύθητη περιουσία του με ακίνητα στην Ευρώπη και μάλιστα στις ακριβότερες πρωτεύουσες και στις ΗΠΑ.

Η συνολική περιουσία του Γιώργου Τράγκα εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια, ίσως και περισσότερο, και εκτιμάται επειδή είναι ακόμα άγνωστο πόσα συνολικά είναι τα ακίνητα του, οι λογαριασμοί του και οι θυρίδες του, ενώ πληροφορίες λένε πως έχουν βρεθεί σε κάποιες θυρίδες ακόμα και ράβδοι χρυσού, που επίσης πρέπει να αποτιμηθούν.

Αν και ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε σπίτι στην Κάννες, είχε ακίνητα στο Παρίσι, σε μικρή απόσταση από την Αψίδα του Θριάμβου. Στο κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο στην συνοικία Du Larvotto ο Γιώργος Τράγκας είχε ένα ακόμα ακίνητο. Στο Μονακόι είχε δύο ακόμα ακίνητα πάνω από το Parc Princesse Antoinette και στην Rue de la Turbie, ένα ακόμα στο Σαν Τροπέ και ένα στην Νίκαια της γαλλικής Ριβιέρας.

Τα μαρμάρινα μπάνια, η κρεβατοκάμαρα με την εντυπωσιακή θέα και το τζακι που θυμίζει την Γαλλία των βασιλέων είναι κάποια από ταχ αρακτηριστικά του.

Τα ακίνητα στην Αμερική

Οι ομογενείς είχαν αγκαλιάσει τον Γιώργο Τράγκα που σε κάθε ευκαιρία έκανε ένα ταξίδι κοντά τους.

Ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να έχει ακίνητα στην Αμερική, ένα στο Μαϊάμι στην οδό Ν Bayshire Dr, ένα στην Ουάσινγκτον, ένα στπο Μπέβερλι Χιλς, ένα στην Νέα Υόρκη στην 5η Λεωφόρο στο Olympic Tower και ένα στο το Las Vegas – Veer Tower σε μικρή απόσταση από το σημείο που ξαναπαντρεύτηκε με κουμπάρο τον Έλβις.

Με θέα την Ακρόπολη

Με θέα την Ακρόπολη ο Γιώργος Τράγκας είχε ένα διαμέρισμα στο Κουκάκι, όμως προτιμούσε να μένει στα βόρεια προάστια. Είχε δύο ακίνητα στην Πολιτεία, ενώ το εμβληματικό ακίνητο της οδού Θησέως στην Εκάλη, που ήταν η μόνιμη κατοικία του στην Ελλάδα, συγκλονίζει με την ιστορί της.

Είναι η αιματοβαμμένη βίλα Χρυσαφίδη, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι ιδιοκτήτες της και που ο θρύλος κρατούσε μακριά κάθε πιθανό αγοραστή της, εκτός απότ ον Γιώργο Τράγκα.

Επρόκειτο για μακελειό, αφού νεκροί και κατακρεουργημένοι βρέθηκαν ο Μιχάλης Χρυσαφίδης, η σύζυγός του Ελίζαμπεθ και τα δύο τους έφηβα παιδιά, ο Γιώργος και ο Μιχάλης. Τα πτώματα εντοπίστηκαν στο υπόγειο, σε τρία διαφορετικά δωμάτια. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως οι δολοφονίες έγιναν βαθμιαία. Πρώτα πέθαναν τα παιδιά στις 20 Ιουνίου, έπειτα ο πατέρας στις 21 και τελευταία η μητέρα στις 23. Όλοι τους είχαν κακοποιηθεί άγρια πριν τις δολοφονίες, οι οποίες έγιναν με βαριοπούλα, σκεπάρνι και τσεκούρι. Από το χρηματοκιβώτιο έλειπαν τα χρήματα και ορισμένα κοσμήματα, αλλά δεν είχε αδειάσει.

Ακίνητα όμως ο Γιώργος Τράγκας είχε και στην κοσμοπολιτικη Μύκονο, τη βασίλισσα της χλιδής και το κέντρο των ισχυρών του κόσμου, με ένα από αυτά να είναι στην Ψαρρού.

Τρεις και ο Γιώργος Τράγκας

Οι αρχές της Ελλάδας σε συνεργασία με τις Αρχές του Μονακό έφτασαν στο σημείο να συνάξουν την 60σελίδη αναφορά τους, διασταυρώνοντας τα στοιχεία που οδηγούσαν στην κατηγορία του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Οι Αρχές ερευνούν ειδικά χρήματα τα οποία φέρεται να πήρε ο Γιώργος Τράγκας πάνω από 40 επιχειρηματίες, με το αδίκημα της απιστίας, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και συγγενικά πρόσωπα, αλλά και συνεργάτες του, συνολικά τρία άτομα τα οποία φέρονται να έχουν συμμετοχή σε εταιρίες.

Η εφημερίδα «Το Βήμα» αποκαλύπτει: «Ενδεικτικά στοιχεία για «εκβίαση» τουλάχιστον 40-50 επιχειρηματιών που πιθανολογείται οτι παρέδιδαν στον αποθανόντα δημοσιογράφο μεγάλα χρηματικά ποσά για υποτιθέμενη διαφήμιση στα ΜΜΕ στα οποία ήταν ιδιοκτήτης ή εργαζόταν φαίνεται να περιέχει το 60σελιδι πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίηση Εσοδών από Εγκληματικέ Ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)».

Οι κληρονόμοι από τη μεριά τους όχι μόνο αμφισβητούν το πόρισμα της Αρχής, αλλά τονίζουν πως όλα γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους και είναι βέβαιο πως θα προσβάλουν τη διάταξη και θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν την κληρονομιά.

Ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός εκπροσωπεί τον Γιάννη Τράγκα, έναν εκ των τριών συγκληρονόμων του Γιώργου Τράγκα. «Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ουσιαστικά μια πληροφόρηση που υπάρχει ουσιαστικά μόνο μέσω από τα ΜΜΕ. γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί τίποτα επίσημα στον εντολέα μου, από αυτές τις δημοσιογραφικές πληροφορίες αντιλαμβανόμαστε ότι ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται καθόλου στο ποινικό σκέλος της υποθέσεως στο βαθμό που αυτό υπάρχει. Θα κοιτάξουμε να δούμε αν θα προσφύγουμε ζητώντας την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε.

Στο ερώτημα εάν ο εντολέας του γνώριζε το μέγεθος της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, ο κ. Αγαπηνός δήλωσε: «Φυσικά και δεν γνώριζε και ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να γνωρίζει γιατί ήταν πολλά χρόνια που δεν είχε κανενός είδους συνύπαρξη , συνεργασία και όπως γνωρίζεται ήδη από το 2016 ο εκλιπών φορολογικά ήταν κάτοικος Μονακό. Υπάρχουν υψηλά εισοδήματα, υψηλές φορολογικές δηλώσεις, Πόθεν Έσχες δηλαδή να πω απλά του εκλιπόντος το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί συγκριτικά με το ενεργητικό και η θέση η δική μου είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αν όχι όλο της κληρονομίας της περιουσίας δικαιολογείται πλήρως».

Ο κ. Αγαπηνός δήλωσε στο Live News πως ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε σχέσεις με τους γιους του.

Και όλα αυτά με φόντο της κόντρα των δύο στρατοπέδων που έχουν διαμοφωθεί στους κληρονόμους, αλλά και τη κόντρα με πρώην συνεργασίες του κόμματος που είχε φτιάξει ο Γιώργος Τράγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

ΕΛΛΑΔΑ

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη...