Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Γλυφάδα: Τιτάνια μάχη των πυροσβεστών για να μη φτάσει το πύρινο μέτωπο στη Βούλα

Μάχη με τις φλόγες δίνει μέχρι και αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πυρνάρι. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέρια μέσα.

Πλέον οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος προσπαθούν να αποτρέψουν τη φωτιά από το να περάσει την κορυφογραμμή που ενώνει την Άνω Γλυφάδα με τη Βούλα και ειδικότερα με το Πανόραμα Βούλας.

Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, επί τόπου έχει σπεύσει και κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Την ίδια ώρα, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Στην πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας, έχει μεταβεί κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για την διερεύνηση των αιτιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...