Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ζέστη και ήλιος το Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση (βίντεο)

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο, με τον ήλιο και τη ζέστη να κυριαρχούν σε όλη τη χώρα. Η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, που φαίνεται ότι κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Έτσι είναι πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Μέχρι το βράδυ οι νεφώσεις θα διαλυθούν και τη νύχτα θα επικρατήσει ξαστεριά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε άκρως καλοκαιρινά επίπεδα. Θα πλησιάσει στα βόρεια τους 35 βαθμούς, 35°C και στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι 37°C σε περιοχές στη δυτική Ελλάδα. Λίγο πιο χαμηλές προβλέπονται οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου, και θα κυμανθούν από 29-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοιθα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, και στο Αιγαίο λίγο πιο ενισχυμένοι, 4-6 τοπικά 7 μποφόρ. Αλλά αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ και στη συνέχεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με λιακάδα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι μέχρι 6, τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή νέφωση, με αρκετά διαστήματα με ήλιο. Όμως το μεσημέρι στα γύρω ορεινά οι νεφώσεις παροδικά θα πυκνώσουν και υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, που θα αφορούν μόνο ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33°C και στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Η εβδομάδα θα κλείσει την Κυριακή, με τον ήλιο θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας. Σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν μπόρες, στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, με πρόσκαιρες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 30-32 βαθμούς στο Αιγαίο και 37-38 στην ηπειρωτική χώρα. Τιμές, λίγο πιο υψηλές από τις φυσιολογικές για την εποχή. Το βόρειο ρεύμα εξασθενημένο, δεν θα ξεπεράσει τα 3-5, τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Τη Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια παροδικές νεφώσεις προβλέπονται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Και η ατμοσφαιρική αστάθεια θα γίνει περισσότερο γενικευμένη.

Αναμένονται δηλαδή, περισσότερες βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ορεινά, επηρεάζοντας πιθανόν και περιοχές που βρίσκονται γύρω από τους ορεινούς όγκους. Το θερμόμετρο το μεσημέρι θα φτάσει τους 34-38 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι και σχετικά ήπιοι, 2-4 και στα νότια μέχρι 5-6 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...