Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού – Το DNA έδειξε ότι δεν είναι βιαστής ο κατάδικος – Αναζητείται βοσκός

Ανατροπή στην υπόθεση του βιασμού της 22χρονης σε ερημική παραλία στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, μετά την εμφάνιση άλλοθι από τον 57χρονο κατηγορούμενο. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά η ποινικολόγος, Ανθούλα Ανάσογλου.

Όπως έγινε γνωστό, σωφρονιστικός υπάλληλος κατέθεσε ότι ο 57χρονος κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί του στο Παράρτημα Ξενοφών (Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας), την ώρα που η κοπέλα καταγγέλλει ότι δέχθηκε την επίθεση. Οι αστυνομικοί βασιζόμενοι σε αυτή την κατάθεση επέκτειναν τις έρευνες.

Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις εξετάσεις DNA δεν προκύπτει ότι ο 57χρονο κατάδικος ήταν αυτός που επιτέθηκε στην κοπέλα.

Στο κάδρο των υπόπτων έχει μπει ένας βοσκός, του οποίου το μαντρί βρίσκεται δίπλα στο σημείο όπου η άτυχη κοπέλα βιάστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον 57χρονο κατάδικο που συνελήφθη για την υπόθεση, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις σχετικές εξετάσεις το DNA του έχει ταυτοποιηθεί στη σκηνή του εγκλήματος.

«Το κορίτσι ήταν ψυχολογικά ανέτοιμο να δώσει κατάθεση»
«Νομίζω ότι η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πρόχειρα στο αρμόδιο ΑΤ στη Χαλκιδική, αυτό είναι το πιο ευγενικό που μπορώ να πω. Η ιατροδικαστική είναι ξεκάθαρη για το βιασμό και τις σωματικές βλάβες που υπέστη η κοπέλα. Το κορίτσι ήταν ψυχολογικά ανέτοιμο να δώσει κατάθεση χωρίς σύμπραξη ειδικών. Η κοπέλα έδωσε τα στοιχεία, συνελήφθη κάποιο άτομο και έγινε μια αναγνώριση, στην οποία η κοπέλα είπε ότι ήταν 90% σίγουρη. Το λάθος είναι της αστυνομίας ήταν ότι στην κοντινή περιοχή υπήρχαν 2 ύποπτοι. Ο ένας που συνελήφθη, εκτελούσε εργασίες. Υπήρχε, όμως, και ένας βοσκός για τον οποίο έχω ακούσει ότι έχουν υπάρξει σχετικές καταγγελίες και στο παρελθόν», σημείωσε η κ. Ανάσογλου.

Έφυγε από τη Χαλκιδική ο βοσκός
«Το DNA με το οποίο έγινε η ταυτοποίηση για το βοσκό από ό,τι πληροφορούμαι το πήραν από κλινοσκεπάσματά του. Σε όλο αυτό το διάστημα που υπήρχε λάθος ύποπτος στο κάδρο, ο βοσκός έφυγε από την περιοχή, μάθαμε ότι διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, και μπορεί τώρα να έχει περάσει τα σύνορα, ή οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...