Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τι είπαν οι ιατροδικαστές Λέων – Τσιόλα για τους θανάτους των τριών κοριτσιών

Στα Δικαστήρια της Πάτρας βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της δίκης για τη ανθρωποκτονία του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο οι ιατροδικαστές Αγγελική Τσιόλα και Γρηγόρης Λέων.

Στο περιθώριο της δίκης, οι δύο ιατροδικαστές δέχθηκαν ερωτήσεις για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα, της Τζωρτζίνας, της Ίριδας και της Μαλένας.

Εν αναμονή της κλήσης για να καταθέσει για τον θάνατο της Ίριδας η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε: «Οι καταθέσεις όλων μας είναι πολύ σημαντικές, αποκλειστικά των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή, δηλαδή κυρίως των ανθρώπων που έχουν έρθει σε φυσική επαφή με τις σορούς των παιδιών και ασφαλώς η άποψή τους έχει βαρύνουσα σημασία», ενώ πρόσθεσε πως «δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα περιστατικά, δεν αφορούν κανέναν στην παρούσα φάση. Έχουν δοθεί απαντήσεις τότε που έπρεπε και θα δοθούν εκ νέου αν απαιτηθεί. Οπότε εν αναμονή της κατάθεσής μου».

Η ιατροδικαστής ανέφερε πως για τον θάνατο της Ίριδας “είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των δύο πραγματογνωμοσυνών, των αποτελεσμάτων της επανεξέτασης των εργαστηριακών εξετάσεων και για τα δύο παιδιά και των καταθέσεων μας”.

Από την πλευρά του ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα δήλωσε ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην επαναδιερεύνηση της υπόθεσης, ήταν μέχρι να οριστεί η επιτροπή των ιατροδικαστών και πλέον η διαδικασία αυτή είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της. Ο κ. Λέων τόνισε ότι «οι πραγματογνώμονες έχουν το δικαίωμα της άνεσης χρόνου ώστε να βγάλουν ορθά και επιστημονικά τεκμηριωμένα συμπεράσματα, καθώς πρέπει να επανελέγξουν όλα τα ευρήματα».

Όσον αφορά στο θέμα της εκταφής των παιδιών, ο κ. Λέων εκτιμά ότι δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιαστικό στην περίπτωση της Μαλένας και της Ίριδας “γιατί έχουμε ικανά ευρήματα”. Θεωρεί όμως απαραίτητη την εκταφή της Τζωρτζίνας γιατί θα δώσει πολλά νέα στοιχεία. “Στην Τζωρτζίνα ξέρουμε το τέλος της, δεν ξέρουμε όμως πότε άρχισε”, είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Είμαι βέβαιος ότι από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα πορίσματα, προφανώς θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι δράστες του συγκεκριμένου εγκλήματος, είτε έπαιξαν τον ρόλο του πρωταγωνιστή, είτε του συμπρωταγωνιστή, είτε κομπάρσου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μέση πληρότητα 63,5% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2024 για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, καταγράφοντας άνοδο 5,9% σε σχέση με το 2023, τονίζει...