09/05/2021

«Βούλιαξαν» οι παραλίες με… σύμμαχο τον καλό καιρό

Στις παραλίες ξεχύθηκαν για… ηλιοθεραπεία και βουτιές αρκετοί πολίτες της χώρας, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο «κουρασμένος» από τις συνθήκες της πανδημίας, κόσμος, αισθάνθηκε την ανάγκη για χαλάρωση και ξεγνοιασιά και έσπευσε σε παραλίες και εξοχή απολαμβάνοντας στα ανοιχτά, πλέον από σήμερα, καταστήματα εστιάσης, έναν καφέ, έναν μεζέ ή το ούζο του.

Οικογένειες, ζευγάρια και άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας δίνουν έναν καλοκαιρινό τόνο στην εβδομάδα του Πάσχα.

paralia__1_
paralia__2_
paralia__3_
paralia__4_
paralia__5_

Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση στους δρόμους είναι αισθητά αυξημένη, αφού ο κόσμος εκμεταλλεύτηκε τον καλό καιρό και το άνοιγμα της εστίασης για να κάνει τη βόλτα του.

«Βούλιαξαν» οι παραλίες στην Κρήτη

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στην Κρήτη.

Οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν πολλούς κατοίκους του Ηρακλείου στις κοντινές παραλίες.

Αν και από σήμερα οι πολίτες έχουν και την επιλογή να απολαύσουν τον καφέ τους σε ένα από τα καταστήματα του Ηρακλείου, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν μια βουτιά.

Στην παραλία του Καρτερού αρκετός κόσμος πήρε μια ανάσα δροσιάς, αφού η σημερινή αργία επιτρέπει της βόλτες σε ακόμα περισσότερους.

Να σημειωθεί ότι αυξημένη ήταν η κίνηση και σε παραλίες κοντινών στο Ηράκλειο δήμων, αφού απελευθερώθηκαν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Δείτε φωτογραφίες

 

karteros1
karteros7
karteros6
karteros4
karteros2
karteros
karteros5

Ρεκόρ ζέστης την Κυριακή του Πάσχα

Στο μεταξύ ρεκόρ ζέστης σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα.

Ειδικότερα, οι θερμοκρασίες ήταν από 7 έως 13,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά κατά τόπους νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ενδεικτικό του πόσο υψηλές ήσαν οι μέγιστες θερμοκρασίες χθες, είναι οι μεγάλες αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών, σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019, με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

MaxT_Diverg_May2

Η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη, όπου η ζέστη ήταν πρωτοφανής γι’ αυτή την περίοδο του έτους, οι μέγιστες θερμοκρασίες ήσαν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Με πληροφορίες από: creta24.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.