Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος για την αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Μπορεί να έχει βγει ήδη από τη χώρα

Ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον, που απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά, «μπορεί να βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος.

«Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος στον ΣΚΑΪ και ενημέρωσε, ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κινητοποιήσει διαδικασίες εξεύρεσης του 6χρονου στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, είναι ότι έγινε μέσα από μια «μαφιόζικη διαδικασία», με έναν άνθρωπο να εισβάλλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από τη γιαγιά του.

«Λέμε πως είναι ο πατέρας, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος», τόνισε και διευκρίνισε ότι «δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου», αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί.

«Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα. Φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Στο «κάδρο» των ερευνών ο πατέρας – Οι διαμάχες με την μητέρα και οι εκκλήσεις

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, ακόμα και το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης ο πατέρας του 6χρονου, καθώς βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες με τη μητέρα για την επιμέλεια του παιδιού, τα τελευταία δύο χρόνια.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός, ότι το βαν με το οποίο απήχθη το παιδί είχε ενοικιαστεί από τον γαμπρό του πατέρα του 6χρονου. Στις 23 Μαΐου είχε ενοικιαστεί από το αεροδρόμιο και παραδόθηκε χθες, στα γραφεία της εταιρείας στη λεωφόρο Συγγρού, όπου εντοπίστηκε από την αστυνομία.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου, κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει την Ελληνική Αστυνομία», αναφέρει σε δήλωσή του ο πατέρας, νορβηγικής καταγωγής, όπως μετέδωσε το Open.

Παλαιότερα ο ίδιος, μιλώντας στη νορβηγική τηλεόραση και βρισκόμενος στην Ελλάδα, είχε υποστηρίξει ότι η πρώην σύζυγός του μετέφερε το παιδί από τη Νορβηγία στην Ελλάδα, χωρίς τη δική του συναίνεση. «Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι θα κάνω», δήλωνε τότε. Λίγους μήνες αργότερα, τα ελληνικά δικαστήρια έκριναν τελεσίδικα, ότι την επιμέλεια του 6χρονου αναλαμβάνει η μητέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....