Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λιγνάδη: Σοκάρει η νέα κατάθεση – «Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου.»

Δίκη Λιγνάδη: Με την κατάθεση φίλου του τέταρτου καταγγέλοντα βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2015, όταν το φερόμενο θύμα διέμενε στο σπίτι του κατηγορούμενου σε ηλικία 17 ετών, συνεχίστηκε η δίκη του καλλιτέχνη ενώπιον του ΜΟΔ.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι ήταν παρών σε έναν από τους δύο βιασμούς που καταγγέλλει ότι υπέστη ο φίλος του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια του «ήταν βιασμός». Στην κατάθεση του περιέγραψε πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη στο σπίτι του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, παρουσία του ίδιου και άλλων δύο νεαρών αγοριών, μεταξύ των οποίων και ο δεύτερος μηνυτής του καλλιτέχνη.

Ο μάρτυρας, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία του φίλου του σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσε πως μετά τη γνωριμία του με τον τέταρτο καταγγέλλοντα Π. Φ. συναντήθηκε πέντε φορές με τον κατηγορούμενο στο σπίτι του ή έξω, τις τέσσερις με παρέα και την μία μόνος του.

«Την πέμπτη φορά που συνάντησα τον κατηγορούμενο ήταν σπίτι του. Ήμουν μόνο εγώ και ο  Π… Μετά από λίγο έρχεται ο Τ και ο Σ (δεύτερος μηνυτής). Υπήρχε ερωτική διάθεση ανάμεσα σ´ εμένα και τον Π. Ακούω μία φωνή να λέει να πάμε στο δωμάτιο. Έπειτα πήγαμε στο δωμάτιο. Ξάπλωσα στο κρεβάτι και από δίπλα αριστερά κάθισε ο Π. Πέρασαν λίγα λεπτά και συζητούσαμε ουσιαστικά τι γίνεται μεταξύ μας» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γιατί επιλέξατε  το υπνοδωμάτιο;

Μάρτυρας: Θα ήμασταν πιο άνετα.

Πρόεδρος: Φως υπήρχε;

Μάρτυρας: Ναι

Ο νεαρός άνδρας, 27 ετών σήμερα, περιέγραψε στο δικαστήριο τι ακριβώς συνέβη όταν μπήκε στο υπνοδωμάτιο ο κατηγορούμενος, αναφέροντας «βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό, σε πλήρη στύση και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Π…, κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Πάνω μου. Πάνω μου. Ήρθε πολύ γρήγορα με βία. Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ» εξιστόρησε ο μάρτυρας, συναισθηματικά φορτισμένος.

Πρόεδρος: Πως είχατε παγώσει; Αφού βγήκατε από το δωμάτιο, αντιδράσατε;

Μάρτυρας: Δε πίστευα αυτό που είχε συμβεί. Οι άλλοι δεν κατάλαβαν κάτι. Σκεφτόμουν εάν ήταν φυσιολογικό ή όχι.

Πρόεδρος: Τι εννοείται;

Μάρτυρας: Όλο αυτό που είδα.

Πρόεδρος: Σας φαινόταν φυσιολογικό;

Μάρτυρας: Όχι. Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δε το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του Π… ήταν να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο.

Πρόεδρος: Κατέθεσε πως δεν μπορούσατε να τον δείτε;

Μάρτυρας: Κατάφερα να τον δω τη στιγμή που έφευγα.

Πρόεδρος: Του είπε ο Π… δε θέλω να συνεχίσεις;

Μάρτυρας: Δεν πρόλαβε ούτε να μιλήσει ο Π…

Πρόεδρος: Δεν είδατε αν προσπαθούσε να τον πετάξει από πάνω του;

Μάρτυρας: Ο Π… ήταν πάρα πολύ λεπτός δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Πρόεδρος: Εσείς τι καταλάβατε;

Μάρτυρας: Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου!

(…)

Εισαγγελέας: Τι φοβηθήκατε;

Μάρτυρας: Τον κατηγορούμενο.

Εισαγγελέας: Γιατί;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να βιάσει κι εμένα.

Εισαγγελέας: Μα ήσασταν δύο και ήταν ένας.

Μάρτυρας: Δεν έχει σημασία, είχε την εμπειρία, τη σωματική δύναμη.

Εισαγγελέας: Δε θα μπορούσατε να αντιδράσετε;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή το μόνο που μου πέρασε από το μυαλό ήταν να σωθώ από αυτήν την κατάσταση.

Δίκη Λιγνάδη: Αίτημα για παρουσία δημοσιογράφου υπέβαλε ο Κούγιας

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα προκειμένου να κληθεί να καταθέσει δημοσιογράφος πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία μίλησε ο τρίτος μηνυτής, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο και έχει χάσει πλέον το δικαίωμα παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην παρούσα δίκη. Ο συνήγορος αιτιολόγησε το αίτημα του, λέγοντας ότι θα πρέπει η δημοσιογράφος να διευκρινίσει πώς ήρθε σε επαφή με τον εν λόγω άνδρα. Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο, με ανάλογη εισήγηση του εισαγγελέα ο οποίος τόνισε πως όταν ήρθε η σειρά του μάρτυρα να καταθέσει και δεν εμφανίστηκε διατάχθηκε η βίαια προσαγωγή του. «Εγώ πρότεινα εκ νέου να αναζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση -συνέχισε ο εισαγγελικός λειτουργός- Εφόσον το γνωρίζει ότι έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, εάν το γνωρίζει, μπορεί να έρθει να καταθέσει. Μέχρι, βέβαια, ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο».

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο τέταρτος καταγγέλλων ο οποίος αναφέρθηκε και στο στοιχείο της ψυχολογικής βίας, πλην της σωματικής βίας που καταγγέλλει, εκ μέρους του κατηγορούμενου: «Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην» είπε ο μάρτυρας, οι ισχυρισμοί του οποίου αμφισβητούνται από την πλευρά του κατηγορούμενου.

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Μαΐου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...