Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Αυξήθηκαν κατά 25% οι μεταναστευτικές ροές – Σε επαγρύπνηση οι Αρχές

Αύξηση της  μεταναστευτικής πίεσης καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, με τις Ελληνικές Δυνάμεις να παραμένουν σε επαγρύπνηση και σε απόλυτη ετοιμότητα.

 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Δημήτρης Σταματάκης το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο κατά 25%.

Το χαμηλό επίπεδο της στάθμης των νερών του ποταμού, δημιουργεί νέους «χώρους δράσης», με τους διακινητές να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία, ώστε να περάσουν πολλές μικρές ομάδες μεταναστών στην πλευρά της Ελλάδας.

Πολύ χαμηλή η στάθμη του ποταμού

Ο διασυνοριακός ποταμός, παρόλο που είναι ακόμη άνοιξη, παρουσιάζει σε πολλά σημεία χαμηλή στάθμη, που «αγγίζει» μόλις τα 50 εκατοστά, ενώ σε ιδανικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι 2 με 2,5 μέτρα.

Οι συλλήψεις των διακινητών αποτελούν ένα συνεχές φαινόμενο για τις Ελληνικές Δυνάμεις, φτάνοντας ακόμη και τις 10-15 την εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχει ανησυχία, καθώς αναμένεται οι μεταναστευτικές ροές να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι.
Από την πλευρά τους, οι μετανάστες προσπαθούν να βρουν κάθε «κενό» σημείο για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, επιλέγοντας να ξεκινήσουν από μικρά χωριά, καταλήγοντας σε οποιοδήποτε σημείο του ποταμού.

Αυξάνονται οι περιπολίες – Εντολή για συλλήψεις

Το σχέδιο άμεσης δράσης από ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει αύξηση των περιπολιών ακόμα και μέσα στις νησίδες του ποταμιού, ενώ την ίδια ώρα έχει δοθεί εντολή για συλλήψεις παράνομων διακινητών.

Μόνο τον μήνα Μάιο -μέχρι και σήμερα 23 του μήνα- έχουν συλληφθεί 50 διακινητές και έχουν περάσει στη χώρα πάνω από 150 παράτυποι μετανάστες.

Υπενθυμίζεται, πως από τον Νοέμβριο, η χώρα μας έχει τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή με ανάπτυξη συνοριοφυλάκων σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου. Τοποθετήθηκαν 11 πυλώνες, στους οποίους μπήκαν κάμερες και ραντάρ. Το εν λόγω σύστημα, έχει εμβέλεια που κυμαίνεται από 3,5 έως 15 χιλιόμετρα εντός τουρκικού εδάφους. Ενώ τα σύνορα θωρακίστηκαν με επιπλέον 400 συνοριοφύλακες, και ενισχυμένες δυνάμεις της Αστυνομίας, σε όλες τις πιθανές εισόδους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...