Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ευλογιά των πιθήκων: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, μεταφέρεται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τουρίστα, άνδρα 29 χρόνων, που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μαζί τη σύντροφό του για διακοπές. Ο άνδρας φέρει δερματικά εξανθήματα και άλλα συμπτώματα που παραπεμπουν σε αυτά της ευλογιάς των πιθήκων.

Οι υγειονομικές αρχές της Κεφαλονιάς που αξιολόγησαν το περιστατικό, το χαρακτηρίζουν ως ύποπτο για ευλογιά των πιθήκων.

Ήδη οργανώνεται η διακομιδή του άνδρα από το ΕΚΑΒ με όλα τα σχετικά μέτρα ασφαλείας. Θα μεταφερθεί μεσα σε ειδική κάψουλα (όπως τα κρούσματα Covid19) για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο 29χρονος θα αξιολογηθεί λεπτομερώς απο το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου θα μεταφερθεί απόψε, ωστε να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί την ευλογιά των πιθήκων ή πρόκειται για κάτι άλλο.

Σε ειδική κάψουλα με το ίδιο αεροσκάφος C-130 θα μεταφερθεί και η σύντροφος του 29χρονου, καθώς οι υγειονομικές αρχές και το προσωπικό του ΕΚΑΒ έκριναν οτι πρέπει να εφαρμοστεί το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τα λοιμώδη νοσήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...