Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ποσό – ρεκόρ 23 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Παρίσι για σκίτσο του Μιχαήλ Άγγελου

Έναντι 23 εκατομμυρίων ευρώ πουλήθηκε ένα σκίτσο του Μιχαήλ Αγγέλου σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Παρίσι, ένα ποσό – ρεκόρ για έργο του Ιταλού Δασκάλου.

Το εν λόγω σχέδιο χρονολογείται από τα τέλη του 15ου αιώνα και εικονίζει έναν γυμνό άνδρα, όρθιο, ανάμεσα σε δύο άλλα πρόσωπα στο βάθος.

Ο ζωγράφος χρησιμοποίησε πένα και καφέ μελάνι. Το έργο είχε πουληθεί το 1907 από τον οίκο δημοπρασιών Drouot, στο Παρίσι, ως έργο που αποδιδόταν στη «Σχολή του Μιχαήλ Αγγέλου».

Το 2019, στο πλαίσιο μίας έρευνας για μία ιδιωτική γαλλική συλλογή έργων τέχνης, αποδόθηκε στον ίδιο τον Μιχαήλ Άγγελο.

Το σκίτσο που πουλήθηκε στο Παρίσι έχει διαστάσεις όσο μία σελίδα χαρτιού Α4 και φαίνεται ότι βασίστηκε σε μια νωπογραφία του Μαζάτσο («Η βάπτιση των νεοφώτιστων»).

Τον δε Σεπτέμβριο του 2019 είχε χαρακτηριστεί «εθνικός θησαυρός» για τη Γαλλία, κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύτηκε η έξοδός του από τη χώρα για 30 μήνες και δόθηκε στο γαλλικό κράτος και τα μουσεία η δυνατότητα να το αγοράσουν.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ για ένα σκίτσο του περίφημου Ιταλού ζωγράφου και γλύπτη είχε επιτευχθεί τον Ιούλιο του 2000.

Τότε, ο οίκος Christie’s του Λονδίνου πούλησε το σχέδιο «Η Ανάσταση του Χριστού» έναντι 9,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...