Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Eurovision: Πανηγύρισαν στα καταφύγια της Ουκρανίας – Ρωσικό μήνυμα σε βόμβες

Το επίλογο στην φετινή Eurovision υπέγραψε ο πρόεδρος της εμπόλεμης Ουκρανίας: «Η ελεύθερη και ειρηνική Μαριούπολη θα φιλοξενήσει κάποτε τη Eurovision», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη νίκη της Ουκρανίας και την αυλαία του μουσικού διαγωνισμού στο Τορίνο. Ακόμη και για τους στρατιώτες δόθηκε ανάπαυλα αφού φέρεται να παρακολούθησαν τον διαγωνισμό από καταφύγια και όπως έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ξέρουμε να πολεμάμε αλλά και να τραγουδάμε».

Η μετάδοση του Τελικού γινόταν μέσα από καταφύγιο, που είχε μετατραπεί σε στούντιο. Ο  Ουκρανός σχολιαστής, απαθανατίστηκε να πανηγυρίζει ξέφρενα, όπως και οι ένστολοι.

Η ουκρανική νίκη στο διαγωνισμό τραγουδιού έγινε θέμα συζήτησης ακόμη και στην άτυπη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με τον αναληρωτή γενικό γραμματέα της συμμαχίας, Μίρτσεα Τζεοάνα, να δίνει συγχαρητήρια «για τη γενναιότητα του λαού και  το όμορφο τραγούδι».

«Σας ζητώ να βοηθήσετε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal, αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο τραγουδιστής της Kalush Orchestra, Oleh Psiuk.

Στην έκκληση των Ουκρανών Kalush Orchestra για βοήθεια, οι Ρώσοι απαντούν με βομβαρδισμούς.

«Όπως το ζητήσατε, κατευθείαν για Azovstal», ήταν το μήνυμα που αναγράφεται σε ρωσική βόμβα.

Στο μεταξύ, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε ηλεκτρονικές επιθέσεις φιλορωσικών ομάδων χάκερ τόσο κατά τη διάρκεια του ημιτελικού, όσο και στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

«Στην 8η θέση της Eurovision το Die Together»

Μια από τις καλύτερες επιδόσεις στον Διαγωνισμό της Eurovision πέτυχε η ελληνική συμμετοχή φέτος.

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες παρακολούθησαν τη βραδιά στην ΕΡΤ 1, ενώ το σασπένς της βαθμολογίας καθήλωσε ως και περισσότερους από 7 στους 10 θεατές.

Παράλληλα εκτοξεύτηκε το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου που από το απόλυτο μηδέν πέρυσι βρέθηκε στη δεύτερη θέση της διοργάνωσης.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα λόγω των εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο...