Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Τζωρτζίνας: Η κεταμίνη, το χρονικό «παράθυρο» και τα επόμενα βήματα της έρευνας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας από την Πάτρα, με τις Αρχές να καλούνται τώρα να διερευνήσουν εάν είχε χορηγηθεί κεταμίνη ή κάποια άλλη θανατηφόρα ουσία στην 9χρονη πριν από το θάνατό της.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη είναι ξεκάθαρο και ο ειδικός ζητάει την εκταφή του παιδιού προκειμένου να γίνει λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο χρόνο.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε θα αποδειχτεί πως είχαν υπάρξει και άλλες απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του άτυχου παιδιού.

Κατά πληροφορίες, ιδιαίτερη σημασία έχει και το συμπέρασμα του ιατροδικαστή ότι η χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα ήταν ενδοφλέβια.

Και αυτό γιατί ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι η κεταμίνη να μπήκε στον ορό του παιδιού ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Το ενδεχόμενο αυτό δημιουργεί ένα κάποιο «χρονικό παράθυρο» για το έγκλημα, καθώς ο θάνατος της 9χρονης επήλθε σε διάστημα μόλις 10 λεπτών από τη στιγμή που της χορηγήθηκε το φαρμακευτικό σκεύασμα.

Εκτιμάται δε, πως η δραστικότητα της κεταμίνης αυξήθηκε ακόμη περισσότερο λόγω του κοκτέιλ φαρμάκων που λάμβανε η Τζωρτζίνα, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Η αρμόδια ανακρίτρια αναμένεται τώρα να διαβάσει το πόρισμα του Σωτήρη Μπουζιάνη και ενδεχομένως να δώσει εντολή για εκταφή της 9χρονης.

Η λήψη τριχών δεν αποκλείεται να αποδειχτεί καθοριστική για την πορεία της έρευνας, αποκαλύπτοντας ακριβώς τι είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2021 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου όταν η 9χρονη είχε εισαχθεί μετά από εγκεφαλοπάθεια, συνέπεια καρδιακής ανακοπής.

Οι Αρχές θα εξετάσουν, δηλαδή, το ενδεχόμενο η καρδιακή ανακοπή να σχετίζεται με τη χορήγηση θανατηφόρας ουσίας.

Ο κ. Σωτήρης Μπουζιάνης ανίχνευσε στην Τζωρτζίνα ποσότητα κεταμίνης των 6,5 mg/Ml.

Κατά την έρευνα έγινε σύγκριση της υπόθεσης της 9χρονης με συνολικά 114 περιπτώσεις θανάτων, που αφορούν σε ανθρώπους στους οποίους είχε χορηγηθεί κεταμίνη πριν καταλήξουν.

Από τις 114 περιπτώσεις θανάτων από κεταμίνη που υπήρχαν στη διεθνή βιβλιογραφία προέκυψε ότι ο μέσος όρος της ποσότητας κεταμίνης που βρέθηκε στους οργανισμούς των θανόντων ήταν 2,4 mg/Ml.

Αυτό σημαίνει ότι στην Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε τριπλάσια ποσότητα από το μέσο όρο.

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της και παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτηματικά προκαλούνται από το πόσο «καθαρές» ήταν οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και το κατά πόσο ο αριθμός των 150.000 ανθρώπων οι οποίοι ψήφισαν πλησιάζει...

ΕΛΛΑΔΑ

Πεντακόσιες ογδόντα μία ελληνικές ακτές, δεκαπέντε μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος Γαλάζιες Σημαίες, φέρνοντας την Ελλάδα για ακόμα μία φορά στην 2η...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες τις 13/05/2022, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν.2960/2001).   Εντοπίστηκε...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με...

Copyright © 2020 Editorial.gr