Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Την έσφιξε σαν τανάλια» – Ψυχρός και αμετανόητος ο συζυγοκτόνος

Μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στην περιοχή Πηγές στην Καβάλα άφησε την τελευταία της πνοή από τα χεριά του συζύγου της η 43χρονη Αΐντα. Ο 55χρονος δράστης στραγγάλισε την άτυχη γυναίκα με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, 6 και 10 ετών, το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ προσπάθησε να αυτοκτονήσει με αιχμηρό αντικείμενο, όμως δεν τα κατάφερε.

Την πρώτη του κατάθεση μέσα από το νοσοκομείο έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας ο 55χρονος συζυγοκτόνος, ο οποίος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη (10.05.2022).

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο σύζυγος της 43χρονης φαρμακοποιού υποστήριξε στην κατάθεση του ότι δεν είχε πρόθεση να την σκοτώσει: “Βρισκόμασταν στο κουζινάκι του φαρμακείου. Εκεί λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μην φύγει. Μου είπε: “Θα ζητήσω διαζύγιο”. Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό, χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος και στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω”.

«Την στραγγάλισε γιατί θεωρεί ότι του ανήκει» – Αποκαλύψεις από τον δικηγόρο της αδικοχαμένης 43χρονης

Όπως μετέδωσε ο ALPHA, o 55χρονος που παρέμεινε 7 ώρες μέσα στο φαρμακείο προκαλώντας τραύματα στα χέρια και το λαιμό του, έστειλε μήνυμα στον αδερφό της 43χρονης, ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, γράφοντας “Ο κόσμος είναι άδικος. Θα φύγω με την Άιντα από τη ζωή”.

Στο καμαράκι του φαρμακείου βρέθηκε ένα στρατιωτικό μαχαίρι με το οποίο αυτοτραματίστηκε ο συζυγοκτόνος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το μαχαίρι βρισκόταν ήδη εκεί ή το είχε μαζί του με σκοπό να την μαχαιρώσει.

Ο 55χρονος δράστης, σύμφωνα με το Mega, μετά τη δολοφονία έστειλε μήνυμα στην υπάλληλο του φαρμακείου, από το κινητό της γυναίκας του, παριστάνοντας την ίδια.

Συγκεκριμένα έγραψε: “Όλα καλά, είμαστε στον μηχανικό, ψάχνουμε σπίτι”.

Ωστόσο, το θύμα δεν συνήθιζε να στέλνει μηνύματα στην υπάλληλό του, συνήθως την καλούσε ή της έστελνε μήνυμα στο Viber. Αυτό κίνησε τις υποψίες της υπαλλήλου με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την οικογένειά της.

Κάμερα ασφαλείας του φαρμακείου της άτυχης 43χρονης κατέγραψε καρέ καρέ το φονικό, με την Ασφάλεια Καβάλας να έχει στα χέρια της το οπτικό υλικό, με σκοπό να εμπλουτίσει τον φάκελο με τα στοιχεία για τη δολοφονία.

Στοιχεία σοκ από τη νεκροψία-νεκροτομή

Σύμφωνα με το kavalapost.gr, η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια με αίτιο θανάτου τον στραγγαλισμό, με τον 55χρονο να φέρεται να έσφιξε τα δάχτυλά του σαν τανάλια στον λαιμό της γυναίκας. Εκτός από τα σημάδια που βρέθηκαν στον λαιμό της 43χρονης, διαπιστώθηκε και κάταγμα του υοειδούς οστού.

Το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο “αντίο” στην Αΐντα. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας και η κηδεία στο νεκροταφείο του χωριού.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας αναφέρει σχετικά:

“Συνελήφθη σήμερα (6/5) πρώτες πρωινές ώρες σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 43χρονης ημεδαπής συζύγου του.

Συγκεκριμένα χθες απογευματινές ώρες, ανωτέρω δράστης ευρισκόμενος στο χώρο εργασίας της 43χρονης, της προκάλεσε με τα χέρια του ασφυκτικό θάνατο, ενώ στη συνέχεια αυτοτραυματίσθηκε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Έπειτα από τηλεφωνική κλήση του 55χρονου στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, κατά την οποία ενημέρωσε για το συμβάν, αστυνομικοί του ανωτέρω Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν την θανούσα και τον δράστη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ανωτέρω νοσοκομείο. Κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα κοπίδι και μία θήκη μαχαιριού. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...