Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Λίγα ακόμη, συντηρητικά, βήμα ελευθερίας θα κάνουν οι πολίτες από σήμερα, μιας και απελευθερώθηκαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ως απόρροια της επιτάχυνσης της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Την ίδια ώρα, παραμένει στην ζωή μας έως τις 15 Μαΐου το SMS στο 13033 παρά το γεγονός πως ανοίγει η εστίαση από την Δευτέρα 3 Μαΐου.

Όπως φάνηκε, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και δεν έδωσαν το «πράσινο φως» στην κυβερνητική πρόταση για άρση της υποχρέωσης αποστολής SMS προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά δίχως προσκόμματα. Έτσι, οι πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν καταστήματα εστίασης από την Δευτέρα του Πάσχα θα πρέπει να στέλνουν «6» στο 13033.

Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την χθεσινή ενημέρωση ανακοίνωσε τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους η μουσική στα καταστήματα αυτά. Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μ.μ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες, ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Kuga είναι το μεσαίο SUV που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα προτάσσοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην κατηγορία, μια νέα και άκρως...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota ξεκίνησε τη δοκιμή ενός νέου φορτηγού που κινείται με υδρογόνο μαζί με την Coca-Cola στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εφοδιασμού της εταιρείας αναψυκτικών....

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παρατηρήσεις με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb οδήγησαν τους επιστήμονες στην ανακάλυψη ενός γιγάντιου εξωπλανήτη, ενός «σούπερ Δία» σε τροχιά γύρω από ένα κοντινό...