Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χαλάει από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια – Πού θα βρέχει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Αστατος αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο καιρός, με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, ενώ το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αναμένονται βροχές αλλά και λασποβροχές.

Αν και σήμερα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου, από αύριο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο υδράργυρος θα εναρμονιστεί με τις ημερολογιακές ενδείξεις και θα πέσει 6 με 7 βαθμούς ενώ θα έχουμε και αστάθεια κατά τόπους.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις σε κάποιες περιοχές θα υπάρχει αστάθεια και τα καιρικά φαινόμενα θα έχουν δύο πρόσωπα: σχετικά αίθριο ουρανό το πρωί, συννεφιά και ίσως βροχές το απόγευμα. Το Σάββατο αναμένονται μπόρες στη Μακεδονία, από το απόγευμα της Δευτέρας θα έχουν επεκταθεί σε τοπικό βαθμό, σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λασποβροχές.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά και από το απόγευμα σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των βόρειων ηπειρωτικών. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες με εξαίρεση τα δυτικά και βορειοδυτικά. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 27, στην Θεσσαλία, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 11 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 29, στις Κυκλάδες από 12 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 26 και στην Κρήτη από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...