Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Από μέρα σε μέρα το νέο ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται το πόρισμα των 3 ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και όπως όλα δείχνουν το αποτέλεσμά του θα δρομολογήσει νέες καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Για την ώρα οι κινήσεις στρατηγικής συνεχίζονται όπως και οι συγκρούσεις ανάμεσα στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών. Με τις επιστημονικές αναλύσεις να καθηλώνουν και τα στοιχεία της έρευνας να προβληματίζουν.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συμπλήρωσε σήμερα 3 εβδομάδες μέσα στη φυλακή. Η 33χρονη κατηγορούμενη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στο απομονωμένο της κελί και ζητάει να γίνει τρίτος γονιδιακός έλεγχος, ενώ όπως λένε οι δικηγόροι της, την ενδιαφέρει να αποδειχθεί ότι δεν χορήγησε εκείνη την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα. Την ίδια στιγμή απειλεί τον Μάνο Δασκαλάκη με μήνυση, σε περίπτωση που εκείνος προχωρήσει σε τεστ για την πατρότητα των παιδιών τους.

Ο Μάνος Δασκαλάκης από την άλλη φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει και να δώσει συνέχεια σε κάτι που αφορά καθαρά τις μεταξύ τους σχέσεις και όχι την ουσία της πολύκροτης υπόθεσης.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην περίπτωση της Τζωρτζίνας αρνείται τις κατηγορίες, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους που την εκπροσωπούν και όπως φαίνεται κρατάει ακόμα κάποια από τα χαρτιά της κλειστά. Όπως αυτά που σχετίζονται με τα τηλεφωνήματα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha με αλλοιωμένη φωνή για τα οποία αποφεύγει να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει αν ήταν η ίδια.

Ιατροδικαστές που παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη του θρίλερ, εκτιμούν πως το αίτημα για νέο γονιδιακό έλεγχο κρύβει σκοπιμότητες. Ήδη άλλωστε έχουν γίνει δύο που δεν έδειξαν το παραμικρό.

Η 33χρονη ζητάει να γίνει ένας τρίτος εξειδικευμένος έλεγχος από γενετιστή για να φανεί οριστικά και αμετάκλητα όπως υποστηρίζει, αν υπήρχε κρυφή κληρονομική προδιάθεση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος, είχε ζητήσει κάτι ανάλογο και παλιότερα πριν συλληφθεί αλλά δεν προχώρησε επειδή υπήρχε ένα κόστος 700 ευρώ, που τότε δεν μπορούσε να καλύψει.

Στην Πάτρα, στο περιθώριο της υπόθεσης, θέμα συζήτησης παραμένουν οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο νεκροταφείο παραμονές του Πάσχα, με πολλά από τα λουλούδια και τα παιχνίδια που είχε αφήσει κόσμος στα μνήματα των παιδιών να έχουν καταλήξει στα σκουπίδια. Η καντηλανάφτισσα περιγράφει μιλώντας στο Mega τις εικόνες που είδε το Μεγάλο Σάββατο.

Η αδερφή της κατηγορούμενης διέψευσε το πρωί ότι εκείνη και η μητέρα της πέταξαν στα σκουπίδια, τα λουλούδια και τα παιχνίδια.

«Δεν πετάξαμε τίποτα από τους τάφους των παιδιών. Μόνο κάτι λιωμένα κεριά και ξερά λουλούδια. Η κυρία που φροντίζει τα μνήματα έχει εντολή από την Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι όλα καθαρά, όπως τα είχε εκείνη πριν φύγει» είπε η αδερφή της 33χρονης κατηγορούμενης.

Σε κάθε περίπτωση τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στους ιατροδικαστές που πιθανότατα ακόμα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα παραδώσουν τα πορίσματά τους, για τους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021.

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες δείχνουν πως τα δύο αγγελούδια δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια. Είναι πολύ πιθανό να ανατραπούν εξ’ ολοκλήρου οι αρχικές εκθέσεις και η υπόθεση να πάρει νέες διαστάσεις.

Την ίδια στιγμή, ο ιατροδικατής Γρηγόρης Λέων επαναλαμβάνει σταθερά το τελευταίο διάστημα πως ειδικά στην περίπτωση του βρέφους, τα ευρήματα που οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια είναι εκκωφαντικά.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζονται οι έλεγχοι στα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της 33χρονης, σε μια προσπάθεια να βρεθούν νέα στοιχεία για τη διαδρομή της κεταμίνης που χορηγήθηκε και σκότωσε την Τζωρτζίνα.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις περιμένουν όπως είπε το πρωί ο Σταύρος Μπαλάσκας πώς και πώς τα νέα πορίσματα των ιατροδικαστών για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους. Το πολύκροτο «θρίλερ» δείχνει να φουντώνει ξανά, με πολλούς να προβλέπουν ραγδαίες εξελίξεις ακόμα και εκπλήξεις για ορισμένους μέσα στις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...