Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σκαφτούρου: Κλεμμένη η μηχανή των δραστών – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Το «κουβάρι» της εκτέλεσης του Γιάννη Σκαφτούρου στο εξοχικό του σπίτι τη Δευτέρα του Πάσχα επιχειρεί να ξετυλίξει η αστυνομία, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως η μηχανή των δραστών που εντοπίστηκε από τις Αρχές είχε κλαπεί ένα χρόνο πριν από τη Δυτική Αττική.

«(…) Ήταν σίγουρα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου που έχουν “υπογραφεί” στη νύχτα. Υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου και με βασικό μήνυμα ότι οι συγκεκριμένοι που έδωσαν την εντολή, δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν. Όσο για την εκτέλεση, το πιο πιθανό να πήραν μέρος πάνω από έξι άτομα»: αυτό έλεγε στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη που έχει γνώση των ερευνών για την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου -ενός από τους πιο παλιούς στη Greek Mafia που δολοφονήθηκε χθες στο εξοχικό του στη Βοιωτία.

Ο κύκλος των εκτελέσεων βασικών παικτών στο οργανωμένο έγκλημα, που άνοιξε πριν λίγα χρόνια, όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά το μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών συνεχίζεται όλο και πιο αιματηρό. Επιχειρησιακά, η δολοφονία Σκαφτούρου ήταν απόλυτα σχεδιασμένη και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Οι μηχανές που χρησιμοποιήθηκαν μεταφέρθηκαν στην Βοιωτία, όπου και τις έκρυψαν σε σημεία που δεν θα μπορούσε να υποψιάσει κάποιον.

Το πιο εντυπωσιακό πάντως ήταν το γεγονός ότι οι εκτελεστές ήταν βαριά οπλισμένοι με τουλάχιστον δυο Καλάσνικοφ και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το σπίτι του θύματος χωρίς να πέσουν σε κανένα από τα μπλόκα που θεωρητικά θα υπήρχαν, αυξημένα μάλιστα, λόγω του Πάσχα.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι έκαναν «δήλωση δύναμης» και έστειλαν και μήνυμα ότι αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα ενός σκληρού και αδίστακτου προσώπου.

Πάντως, το βασικό ερευνητικά για τους αστυνομικούς τώρα, είναι αν η κλεμμένη μηχανή την οποία εγκατέλειψαν οι εκτελεστές, έχει πάνω της DNA και το ακόμα πιο βασικό αν ανήκει σε κάποιο σεσημασμένο.

Η μηχανή τους ακινητοποιήθηκε ξαφνικά, το πιθανότερο λόγω βλάβης, όμως οι αρχές δεν κατάφεραν να κερδίσουν το χρόνο που τους προσέφερε αυτή η απρόβλεπτη εξέλιξη, και οι εκτελεστές εξαφανίστηκαν.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις των τραυματιών αλλά και των υπόλοιπων που ήταν στο σπίτι του Σκαφτούρου, οι αστυνομικοί δεν περιμένουν πολλά.

Και αυτό γιατί οι αξιωματικοί αναμένουν απαντήσεις που δεν θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού.

Όσοι όμως παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια τον πόλεμο στη νύχτα με νεκρούς και τραυματίες, έλεγαν στο CNN Greece ότι δεν αποτελούσε κάτι ξαφνικό για αυτούς ότι ο Βασίλης Σκαφτούρος θα ήταν ένα από τα θύματα αυτού του πολέμου.

«(…)Πιστεύουμε ότι και ο ίδιος γνώριζε από τη πρώτη μέρα που αποφυλακίστηκε ότι κινδυνεύει. Είχε πολλά μέτωπα ανοιχτά με πολλούς ανθρώπους από το παρελθόν …» υποστηρίζουν πηγές της Κατεχακη.

Ενδιαφέρον όμως έχουν για τους αστυνομικούς και οι δραστηριότητες που είχε ο 53χρονος από τη μέρα που βγήκε από τη φυλακή.

Δεν αποκλείουν, μάλιστα, να είχε ανοιχτεί σε δραστηριότητες που δεν του βγήκαν, αφήνοντας ορισμένους… δυσαρεστημένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ενέργεια αυτή, είναι κάθε χρόνο, αρκετή για μία πλήρη φόρτιση μισού εκατομμυρίου Cupra Born. Το project αυτό, αποτελεί ορόσημο στο σχέδιο της Seat...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών, παρουσίασε από την Αλεξανδρούπολη όπου βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ κλιμάκια του κόμματος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τα μέσα του 2021 έως τα τέλη του 2022, η Ευρώπη και ορισμένα μέρη της Ασίας βίωσαν έντονα την ενεργειακή κρίση, καθώς οι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διευκρινίσεις για την επιστολική ψήφο προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών. 1.     Ποιους αφορά η εισαγωγή της επιστολικής ψήφου; Η εισαγωγή της επιστολικής ψήφου αφορά...